NB I

A címvédő egy pontot szerzett Szombathelyen

A címvédő Győri ETO 2-2-es döntetlent ért el a Szombathelyi Haladás otthonában az OTP Bank Liga 2. fordulójában, a két csapat 100. élvonalbeli találkozóján.

A hazaiak nagyon gyorsan jutottak előnyhöz, s nemcsak a gólok, hanem a pályán tartózkodó játékosok számát tekintve is: Kamenar büntetőt érően buktatta Radót a 16-oson belül, a győri kapusnak így el kellett hagynia a játékteret, a sértett pedig magabiztosan értékesítette a megítélt tizenegyest. A folytatásban a bajnoki címvédő nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, ez sikerült is neki, de a játékrész hajrájában ismét a Haladás akarata érvényesült, a cserekapus Sztevanovics azonban rendre hárította a próbálkozásokat.

A szünet után hamar megfogyatkozott a szombathelyi alakulat is: a játékvezető szerint Guzmics kézzel ért a labdába a 16-oson belül, a válogatott védő ezért megkapta második sárga lapját, s mehetett az öltözőbe. A büntetőt Kink értékesítette, de a Győr nem sokáig örülhetett, a végig veszélyesen futballozó Radó ugyanis ismét bevette az ellenfél kapuját. A hazaiak alapvetően végig veszélyesebben és mezőnyfölényben játszottak, a címvédő azonban nagyot küzdött, így a pontosztozkodás igazságos eredménynek nevezhető.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
INFO Szombathelyi Haladás-Győri ETO FC 2-2 (1-1)
Szombathely, 2500 néző, v: Solymosi
gólszerzők: Radó (8., 58., az elsőt 11-esből), illetve Martínez (33.), Kink (54., 11-esből)
piros lap: Guzmics (53.), illetve Kamenar (5.)
sárga lap: Guzmics (38., 53.), Halmosi (64.), Tóth P. (79.), Radó (84.), illetve Martínez (29.), Lipták (64.), Kamber (69.)
 
Szombathelyi Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth P. - Németh M. (Kalász, 61.), Szakály A. (Iszlai, a szünetben), Nagy I G. (Gyurján, 80.), Fehér Z., Halmosi - Radó
 
Győri ETO FC: Kamenar - Wolfe, Djordjevic, Lipták, Dinjar (Stevanovic, 8.) - Kronaveter (Burgos, 66.), Mevoungou, Kamber - Varga R. (Andric, 75.), Martínez, Kink
[1480302] 2013-08-03 19:00:00 Haladás - Győrx;