Jégkorong

Támadóhokira készülnek a Jegesmedvék kanadai vezetőedzőjükkel

  • MTI

Megkezdte az alapozást a Miskolci Jegesmedvék MOL ligás jégkorongcsapata, melynek első, csütörtöki tréningje előtt mutatták be az új vezetőedzőt, a kanadai Travis Youngot.

A csapat sajtótájékoztatóján a szakember jelezte, tisztában van azzal, hogy győzelmeket várnak együttesétől, s azt, hogy aranyérmet szerezzen a MOL Ligában. Hozzátette, hogy ő egyértelműen a támadóhoki híve, mert tapasztalata alapján a nézők csak a megalkuvás nélküli előre-játékot kedvelik, így ezt próbálja meghonosítani a Jegesmedvéknél.

A szakember elmondása szerint már ismeri játékosait, igaz, csak képekről és videóról, ezért pár napra szüksége van ahhoz, hogy mindenkinek pontosan felmérje az egyéni képességeit.

A sajtótájékoztatón ismertették a miskolciak ligarajtig esedékes programját is. A csapat augusztus 13-án a szlovákiai Iglón, 14-én a lengyelországi Sanokon, 16-án pedig az ugyancsak szlovákiai Eperjesen játszik felkészülési találkozót. Augusztus 23. és 25. között a miskolci jégcsarnok ad otthont a Jegesmedvék által szervezett Miskolci Autó Kupának, amelyen szlovák és lengyel együttesek mellett a Sapa Fehérvár AV19 gárdája is jégre lép majd. A miskolciak felkészülése szeptember 1-3. között a szlovákiai Bártfán sorra kerülő nemzetközi tornával zárul, míg a MOL Liga első meccsét szeptember 6-án az Újpest vendégeként játsszák majd.