Tipp

Horvát csapatokkal kaszálnánk az Európa Ligában

  • Tomihmv
megosztom

A Rijeka a szlovák Zilinát, míg a Hajduk Split a grúz Dila Gorit fogadja az Európa Liga harmadik selejtezőkörének első fordulójában. Véleményünk szerint a horvát csapatok hazai pályán képesek lehetnek előnyt szerezni a visszavágókra.

A rijekaiak a szurkólikban is bízhatnak csütörtök este.

Rijeka-Zilina
Hathárom-tipp: Rijeka
Végeredmény: Rijeka-Zilina 2-1
Iroda: Pinnacle @ 1.81
Iroda: Fortunawin @ 1.75
Eddig éri meg: 1.75
Tipperősség: 6/10

Nyert!
A hazai csapat már a mérkőzés elején vezetést szerzett, aminek köszönhetően kiválóan futballozott. A Rijeka a második félidőben megduplázta előnyét, amire a Zilina csak egyetlen góllal válaszolt, amitől függetlenül a tippünk sikeresnek bizonyult.

Korábban a hatharom.com hasábjain keresztül megismerkedhettünk a horvát és a szlovák bajnoksággal, azonban a Rijeka-Zilina mérkőzés előtt nem árt felfrissíteni a tudásunkat. A Rijeka jelenleg a második legerősebb horvát csapatnak számít, köszönhetően annak, hogy Gabrielle Volpi lett a klub új tulajdonosa. A Pro Recco korábbi mecénása nem kevés pénzt pumpált bele a gárdába, így a kék-fehérek nagyon megerősödtek a nyár folyamán. Jelenleg három forduló után a harmadik helyen tanyázik a Rijeka a horvát bajnokságban, igaz, már a Hajduk Splittel és a Dinamo Zágrábbal is találkozott Matjaz Kek együttese. Az Európa Ligában a walesi Prestatynt kettős győzelemmel búcsúztatták a kék-fehérek. Az idei szezonban hazai pályán kifejezetten jó teljesítményt nyújt a Rijeka, ami nem mellesleg a nagy számú szurkolóseregnek köszönhető. A hírek szerint csütörtök este telt ház várható a Kantridában, ami egyértelműen a hazaiak malmára hajtja a vizet.

A vendég Zilina is erősödött a nyár folyamán, igaz a szlovákok közel sem annyira, mint a horvátok. Ettől függetlenül a zsolnai csapat jelen pillanatban a második helyen tanyázik a Corgon Ligában. Az Európa Ligában már két körön is túl vannak a zöld-sárgák, az első fordulóban a grúz Torpedo Kutaisi együttesét, míg a másodikban az Olimpija Ljubljanát ejtették ki. A szlovénok ellen már megszenvedtek Adrian Gula tanítványai, hiszen csak idegenben lőtt több góljuknak köszönhetően jutottak tovább a harmadik fordulóba. Arról nem is beszélve, hogy házon kívül nem nyújt olyan meggyőző teljesítményt a Zilina, mint hazai pályán. Erre a legjobb példa a Ljubljana elleni odavágó, amikor igen vérszegény teljesítményt nyújtottak a zsolnaiak…

Matjaz Kek, a hazaiak vezetőedzője a héten kiemelte, hogy a Rijeka a szezon legfontosabb meccsére készül, hiszen csapatának egyértelműen be kell jutnia az Európa Liga csoportkörébe. Ennek megfelelően a legerősebb gárdáját küldi pályára a kék-fehérek mestere. A két csapat idei teljesítményét figyelembe véve, továbbá azt, hogy a horvát klubfutball bőven a szlovák előtt jár, nem mellesleg ezúttal a Rijeka élvezheti a hazai pálya előnyét, véleményünk szerint minden esélye megvan a kék-fehéreknek arra, hogy megnyerjék a csütörtöki összecsapást.

[1520691] 2013-08-01 19:00:00 Rijeka - Zilinax;
A két csapat utolsó öt mérkőzése
Rijeka Eredmény Zilina Eredmény
Rijeka-Dinamo Zagreb 0-0 Zilina-Zlate Moravce 3-1
Prestatyn-Rijeka 0-3 Zilina-Olimpija Ljubljana 2-0
Hajduk Split-Rijeka 1-1 Dunajska Streda-Zilina 0-1
Rijeka-Prestatyn 5-0 Olimpija Ljubljana-Zilina 3-1
Rijeka-Istra 3-0 Ruzomberok-Zilina 2-2

Az előző évadban az Intert is legyőzte a Hajduk Split az Európa Ligában.

Hajduk Split-Dila Gori
Hathárom-tipp: Hajduk Split
Végeredmény: Hajduk Split-Dila Gori 0-1
Iroda: Pinnacle @ 1.69
Iroda: Bet365 @ 1.62
Eddig éri meg: 1.60
Tipperősség: 6/10

Nem nyert!
Hiába egy kapuzott végig a Hajduk Split, a Dila Gori egyetlen lehetőségét gólra váltotta és ezzel megnyerte a mérkőzést.

A Hajduk Splitről is írtunk már korábban, ám azóta kiderült, hogy nem szabad lebecsülni Igor Tudor együttesét. A spliti csapat nagyon fiatal kerettel vágott neki a szezonnak, ám eddig nem okozott csalódást a piros-kék garnitúra. A horvát bajnokságban jelenleg a második helyen tanyázik a Hajduk, pedig már játszott a Rijekával is és az RNK Splittel is. Vasárnap 3-0-ra verte meg idegenben a városi rivális RNK-t a Hajduk. Az Európa Ligában a macedón Turnovo gárdáját ejtette ki a Split, nem túl nagy fölénnyel, igaz az első mérkőzését zárt kapuk mögött kellett játszania a piros-kékeknek. Ami mondanunk sem kell, hogy elég nagy hátrányt jelentett nekik, de azért így is nyertek 2-1-re. Ezúttal várhatóan telt ház lesz a Poljudban, ami több, mint 30.000 fanatikust jelent, akik hathatós segítségével a Tudor-csapat könnyedén legyőzheti grúz ellenfelét.

A Dila Gori három éve még a grúz másodosztályban vitézkedett, azonban a legutóbbi szezonban már a második helyet csípte el a piros-kék csapat. A nyáron hatalmas jövés-menés volt a Dila együttesénél, hiszen az elmúlt idény sikeredzője, illetve húzóemberei távoztak, míg helyükre rutinos játékosokat szerződtettek. Olyanokat, mint például a Győri ETO FC-től Rati Aleksidzét. A grúz bajnokság még nem indult el, így csak két tétmérkőzést játszott a piros-kék együttes. Az Európa Ligában a dán Aalborg együttesét ejtette ki két mérkőzés alatt Giorgi Devdarini együttese. Amíg hazai pályán szárnyaltak Aleksidzeék (3-0), addig idegenben (0-0) szinte levegővételhez sem jutottak, de a vereséget sikerült elkerülniük…

A horvát és a grúz klubfutball közt jelenleg nagy a differencia a horvát javára. Arról nem is beszélve, hogy Igor Tudor együttese a hétvégén egy olyan győzelmet aratott, aminek köszönhetően a játékosai duzzadnak az önbizalomtól. A hírek szerint egyébként Tudor nem változtat a vasárnapi kezdőcsapatán. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ezúttal már nézők előtt léphet pályára a Hajduk Split, amit mi, magyarok is nagyon jól tudunk, mekkora előnyt jelent a piros-kékeknek. Mindezek után véleményünk szerint a spliti csapat a Poljudban könnyedén két vállra fektetheti az idegenben gyengébb teljesítményre képes grúz vetélytársát.

[1520734] 2013-08-01 21:00:00 Hajduk Split - Dila Gorix;
A két csapat utolsó öt mérkőzése
Hajduk Split Eredmény Dila Gori Eredmény
RNK Split-Hajduk Split 0-3 Aalborg-Dila Gori 0-0
Turnovo-Hajduk Split 1-1 Dila Gori-Aalborg 3-0
Hajduk Split-Rijeka 1-1 Dila Gori-Chikhura 4-0
Hajduk Split-Turnovo 2-1 Torpedo-Dila Gori 5-4
Zadar-Hajduk Split 1-5 Zugdidi-Dila Gori 1-2
megosztom