Vizes vb

Cseh László ötödik lett 200 m vegyesen

Cseh László az ötödik helyen végzett 200 méter vegyesen a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek csütörtöki napján.

Cseh ezúttal nem szerzett érmet 200 m vegyesen - fotó: MTI

Cseh László két ezüst- és két bronzérmet szerzett ezen a számom a korábbi négy világbajnokságokon. A magyar úszó a hármas pályán úszott, pillangón harmadik helyen fordult, a hát után Pereira, Lochte és Hagino volt a sorrend, Cseh negyedik volt. Mellen nem változott a helyzet, gyorson Cseh visszaesett, és az ötödik helyen zárta a versenyt. Lochte győzött, Hagino második, Pereira harmadik lett. A 27 éves Cseh ebben a számban 2005 óta először maradt le a dobogóról világversenyen.

Cseh Laci 2005 óta először nem állhat dobogóra - Fotó: MTI

"Véget ért egy nagy sorozat, de ezzel nem foglalkozom, sokkal inkább az izgat, miért nem ment igazán. Pontosabban az úszással nem volt bajom, mondhatnám, hogy jól is ment, csak éppen lassú voltam - nyilatkozott Cseh a döntőt követően, hozzátéve, hogy most egy nagyobb pihenőre lesz szüksége. "Talán túl sokat versenyeztem, és telítődtem, most újból fel kell építenem magam, helyreállítani az önbizalmamat. Bár még Barcelonában is adódnak feladataim, a vegyesváltó előtt holnap még ott a 100 pillangó, talán azt még le tudom úszni..." - tette hozzá.

A klasszikus versenyszámban, a 100 méteres gyorsúszásban a címvédő ausztrál James Magnussen a várakozásainknak megfelelően óriási csatában győzött, így ismét bejött a hatharom.com tippje.

Vizes vb
férfi, 200 m vegyes
1. Ryan Lochte (Egyesült Államok) 1:54.98 perc
2. Hagino Koszuke (Japán) 1:56.29
3. Thiago Pereira (Brazília) 1:56.30
...5. CSEH LÁSZLÓ 1:57.70