Úszás

A FINA-elnök biztos Michael Phelps visszatérésében

  • VNA

Napok óta kering Michael Phelps esetleges visszatérésének híre a vb-n, az eddig inkább az újságírók által gerjesztett témának most a FINA elnöke adott komoly lökést.

Tavalyi visszavonulása ellenére nem hagyja ki az idei barcelonai világbajnokságot sem a 18-szoros olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps. Az amerikai klasszis ugyanakkor most már nem a medencében, hanem azon kívül látható csak a katalán városban. Sokan meg is kérdezik tőle, hogy miként viseli a "tétlenséget", nem gondolkozik-e abban, hogy újra úszni szeretne. Bár egyes források a jövőt firtató kérdésekre adott "nem tudom még mit hoz a jövő", "a három év hosszú idő" nyilatkozatai mögé már rögtön egy riói visszatérést vizionáltak. A "Michael Phelps visszatérhet" - kétségtelenül jól hangzó - címlapsztorinak most viszont maga a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elnöke adott komolyabb táptalajt.

Az éppen itt Barcelonában újraválasztott Julio Maglione ugyanis a DPA hírügynökségnek nyilatkozva fejtette ki, hogy szerinte a riói olimpián ott lesz az amerikai úszó. "Phelpsnek felajánlottuk a FINA Végrehajtó Bizottságban megüresedő tagságot, de amikor beszélgettünk erről a témakörről, akkor végül nem fogadta el. Állítása szerint erre most nem lenne ideje, hiszen szeretne még versenyzőként részt venni a 2016-os nyári játékokon" - nyilatkozta sokat sejtetően a FINA 77 esztendős uruguayi elnöke. A még mindig csak 28 éves Phelps a londoni olimpia után vonult vissza, azóta pedig főként PR-eseményekkel és golfozással töltötte az időt, utóbbi tevékenységben összeszedett sérülése miatt Barcelonában is egy kisebb gipsszel a lábán jelent meg...