NB I

Hét góllal enyhítette az EL-búcsú fájdalmait a Debrecen

  • MTI

Kiütéses győzelmet aratott a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában a DVSC-TEVA, amely 7-1-re diadalmaskodott a Kaposvári Rákóczi ellen. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Kovács Olivér kiállítása miatt a házigazda Debrecen csaknem 80 percig emberelőnyben futballozott.

Komoly vereségbe szaladt bele a Kaposvár Debrecenben - Fotó: MTI

Kisebb meglepetésre egy debreceni védelemi hibát követően hamar vezetéshez jutottak a vendégek, ám alig öt perccel később, a kaposvári Kovács Olivér piros lapot és 11-est érő szabálytalankodása után egyenlített a Loki. A találat után visszaállt a somogyi alakulat, de a betömörülő gárda egy megingását kihasználta a Debrecen, amely így előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

Lendületesen és eredményesen kezdte a második játékrészt a piros-fehér csapat, néhány percen belül kétszer is betalált. A nyomasztó debreceni fölény a folytatásban újabb gólokban mutatkozott meg, ami a végén kiütéses hazai sikert eredményezett.

OTP Bank Liga
1. forduló
INFO DVSC-TEVA-Kaposvári Rákóczi 7-1 (2-1)
Oláh Gábor utcai Stadion, vezette: Farkas Ádám
Gólszerzők: Sidibe (13. - büntetőből), Korhut (38.), Kulcsár (50., 53.), Ferenczi (70.), Horváth (77.), Zsidai (87.) illetve Waltner (8.)
Sárga lap: Ferenczi (16.), Zsidai (30.), Morozov (71.), Lázár (90.) illetve Babic (48.)
Kiállítva: Kovács O. (12.)
 
DVSC: Verpecz - Lázár, Mészáros, Morozov, Korhut - Bódi, Zsidai, Se. Bouadla (Szakály, 73.), Ferenczi - Kulcsár (Horváth Z., 74.), Sidibe (Volas, 57.)
Vezetőedző: Kondás Elemér
 
Kaposvár: Posza - Okuka, Kovács O., Petrache (Albert, 66.), Jánvári - Babic (Thian, 56.), Addo, Balázs - Vrucina, Oláh, Waltner (Coroian, 46.)
Vezetőedző: Prukner László
[1480277] 2013-07-28 20:30:00 Debrecen - Kaposvárx;