Átigazolás

Rodgers túl hamar szerezte meg Reina utódját, ezért kellett megszabadulnia tőle

Bár hivatalosan még nem mutatta be új szerzeményeit a Napoli, biztos, hogy Pepe Reina Olaszországban tölti kölcsönben a következő szezont. Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere elmesélte, hogy miért kellett megválnia kapusától.

Vitték volna, aztán mégsem, de akkor már mennie kellett - Fotó: AFP

"Az előző szezon végén jelzéseket kaptunk, hogy ajánlatot fogunk kapni Pepéért, és elhagyhatja a klubot" - kezdte Rodgers a történetet. "Természetesen meg kell védenünk a csapat erejét, így keresni kezdtünk egy új kapust. Meg is találtuk Simon Mignolet-t, aki szintén klasszis, egyike a legjobb fiatal európai hálóőröknek. Aztán kiderült, hogy Reináért mégsem kapunk ajánlatot, így két nagyon jó kapusunk lett, akik a kezdő pozícióért harcolhattak volna. Utána jött ez a lehetőség (a Napoli - a szerk.) Pepének, mi pedig úgy éreztük, hogy jó helye lenne abban a klubban."

"Játszania kell. Nagyon fontos éve lesz a jövő évi világbajnokság miatt. Nem hozott volna semmi jót neki és a klubnak sem, ha kiszorult volna. Így a Napolihoz megy, nekünk pedig továbbra is elég jó kapusunk van. A továbbiakat pedig majd a kölcsön lejárta után meglátjuk" - zárta gondolatait a menedzser.