Magyar Nagydíj

"Ó" - Hamiltont is meglepte az első helye az időmérőn

Lewis Hamilton végzett a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén az első helyen. Annyira meglepte a részsiker, hogy az autóban ülve csak egy "Ó"-val tudott reagálni. A sajtótájékoztatón kifejtette a gondolatait a második Sebastian Vettellel és a harmadik Romain Grosjeannal együtt.

Lewis Hamilton: "Komoly kihívást jelent a pálya, különösen, ha a hőmérsékletet is figyelembe vesszük. Meg is lepődtem a végén, nem gondoltam, hogy sikerült, nem éreztem annyira jónak a körömet. Komoly fejlesztéseket végeztünk, ez segített. Ha az első kanyarig sikerül megtartani az első helyet, az segíthet, de nagyon gyorsak lesznek az ellenfelek is, és a gumikkal is kíméletesen kell bánni, mert nagy meleg várható."

Hamiltont nagyon meglepte az első helye - Fotó: AFP

Sebastian Vettel: "Nem sok hiányzott, Lewis nagyon komoly munkát végzett. Elégedett voltam a két körömmel az új gumikon, talán a másodikban nem voltam elég agresszív, a középső szakaszban hibáztam. De butaság lenne elmélkednem, hogy így vagy úgy kellett volna csinálnom. Elégedett vagyok az időmmel, nem becsmérelhetem más teljesítményét. Így is jó helyzetben vagyunk. Sajnálom Markot, akinek nem volt KERS-e, így meg sem próbálhatta a Q3-ban."

Romain Grosjean: "Nagyon szeretem a pályát, de önmagában ez nem jelent semmit. Jól sikerült eddig a hétvége, kihoztuk a maximumot az autóból. A srácok nagyon gyorsak voltak, holnap pedig hosszú, nagyon meleg futam lesz. Jól mentek az edzések, a lágyabb gumival nehéz volt, de a közepes elég jól működött. Talán megpróbálhatjuk holnap megnyújtani az első etapot, de ezt még eldöntjük majd."

A vasárnap 14:00-kor kezdődő Magyar Nagydíjról élő szöveges tudósításban számolunk be a hatharom.com-on.