Tipp

Új sportág debütál a sportfogadó szekciónkban!

  • Cesc18
megosztom

Péntek késő délután a férfi műugróké lesz a főszerep a barcelonai vizes vb-n. A második egyéni szám következik, ezúttal 3 méteren küzdenek meg az érmekért az erősebb nem képviselői. Kínai fölény várható, de a londoni olimpia után ne írjuk le a többi nemzetet sem…

Qin Kai – He Chong H2H
Hathárom-tipp: He Chong
Unibet@2.20
Tipperősség: 5/10
Eddig éri meg: 2.10

Gyakorlatilag ha a kínaiakat bármelyik számban legyőzik, akkor az már óriási tettnek bizonyul, de leszámítva a 2011-es sanghaji világbajnokságot, egy-egy számban azért el szokták tudni kapni őket. Itt Barcelonában a lányok eddig taroltak, míg a fiúknál szinkron toronyugrásban a németek nyertek, tehát az eddig lezajlott hét versenyből hat alkalommal kínai győzelem született. Ezúttal is az ázsiai ország két képviselője a favorit, kérdés melyikük nyakában landol az arany?

Nyert!

Kai elrontotta ugrását, így csak ötödik lett. He Chong ebben a számban zsínórban harmadik vb-elsőségét szerezte, ezzel biztosította tippünk sikerességét.

Kai és Chong is az idősebb generációhoz tartoznak a maguk 27 illetve 26 életévükkel, viszont 3 méteren még mindig ők a legjobbak. Chong az elmúlt két világbajnokság győztese, míg Kai 2007-ben nem talált legyőzőre. Szinkronban együtt indultak, természetesen nyertek is, tehát egy arany már zsebben van számukra itt Spanyolországban. Nincs nagy differencia kettejük között, már ezért is kicsit fura, hogy nem azonos szorzókat adnak rájuk. Az elődöntőt Qin nyerte, viszont ő is 500 pont alatt maradt, míg a döntőben a legfényesebb éremért várhatóan 500 pont felett kell teljesíteni. A fiatalabbik kínai 10 ponttal maradt el tőle, de két gyenge ugrása is volt. Rájuk jellemző, hogy a döntőben még összeszedettebbek, és amit a selejtezőkben elrontottak, azt a fináléban már nem fogják. Érdekes, hogy teljesen más programot állítottak össze. Chong kockáztat többet, hisz ő sokkal nehezebb ugrásokat vállal be, míg Kai inkább egy könnyebb sort állított össze magának. Ennek annyi a hátulütője, hogy nem fér bele az, hogy hibázzon. Egy kínai számára kifizetődőbb lehet egy nehéz program, hisz ők képesek ezeket az ugrásokat is magas színvonalon teljesíteni.

Úgy gondoljuk, hogy Chong az elődöntőben elrontott két ugrását ezúttal nem fogja elhibázni, és az elmúlt két világbajnoksághoz hasonlóan ismételten ő lesz a legjobb.

Magyarázat: Hét zsűri pontozza az ugrásokat, a legjobb és legrosszabb két pontszám kiesik, amelyek bent maradnak, azok összeadódnak és megszorzódnak az ugrás nehézségi fokával. Aki nehezebb programot állít össze, az értelemszerűen több pontot is szerezhet, persze abban az esetben, ha ezeket jól hajtja végre.

Érdemes a mezőny maradék részét is kielemezni, hisz a londoni ötkarikás játékokon épp ebben a számban viccelték meg a két kínait. Az elkövető Ilja Zaharov volt, viszont vele most nem találkozunk, ugyanis a középdöntőben elvérzett. Honfitársa, Jevgenyij Kuznyecov viszont remek formában érkezett Barcelonába, és az elődöntőben is stabilan jól ugrott. A bronzért várhatóan nagy csatában lesz a mexikói Yahel Castillóval, aki csütörtökön a hat körből háromszor is a legtöbb pontot gyűjtötte be, csak becsúszott közé egy elképesztően gyenge ugrás is, ennek köszönhetően „csak” negyedik lett a középdöntőben - ha az nincs, akkor akár az élen is zárhatott volna. Oda kell figyelni rá, mert akár komoly meglepetést is okozhat.

megosztom