Magyar Nagydíj

Michelisz a Red Bullt és a Lotust tartja esélyesnek

  • MTI

Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyar pilótája szerint a Red Bull és a Lotus tűnik igazi esélyesnek a Hungaroringen, a XXVIII. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzése után.

"A délelőtt látottak alapján kezdetleges képet kaptunk az erőviszonyokról, de az máris látszik, hogy a várakozásoknak megfelelően a Red Bull és a Lotus autói bírják a legjobban a nagy hőséget" - mondta a Zengő Motorsport 28 éves pilótája az MTI-nek.

Hozzátette, úgy tűnik, a tavalyi, de mostanra átalakított szerkezetű Pirelli-gumik - amelyeket Mogyoródon használnak először a csapatok - a Ferrarinak és a McLarennek jelentenek előnyt, míg a Mercedes autói nem annyira gyorsak ezeken az abroncsokon, mint voltak a korábbiakon.

"Ez persze nem jelenti azt, hogy a Mercedes versenyzői nem lesznek ott az első tízben a hétvégén, de érdekes volt látni, hogy az eddigi egykörös gyors tempójuk eltűnt" - mondta Michelisz.

A WTCC-ben Honda Civickel versenyző pilóta a jövő heti, Argentínában sorra kerülő futamra készül.

"A pálya vonalvezetése alapján esélyünk lehet egy jó eredmény elérésére, arra számítok, hogy a dobogóért fogunk harcolni" - mondta Michelisz. Hozzátette: az, hogy jövőre a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastian Loeb is elindul a WTCC-ben, jót fog tenni a sorozatnak. "Versenyzői szempontból nagy kihívás lesz ellene rajthoz állni, s nagy dolog lenne legyőzni."