Felkészülés

Az Újpest afrikai próbajátékosa törte ketté a kisvárdai szélső lábát és karrierjét

Címkék:

Élete egyik legszebb időszakára készült Spekker Tamás, a másodosztályba feljutott Kisvárda SE rutinos labdarúgója, ám az Újpest U21-es csapatához próbajátékra érkező Doucoure Mamadou alattomos, brutális belépője kettétörte a 32 esztendős szélső lábát és karrierjét.

Spekker Tamás pályafutása alighanem véget ért az újpesti játékos brutalitása következtében - Fotó: szon.hu

A szon.hu arról számolt be, hogy az afrikai az első félidő végéhez közeledve durván rácsúszott az egyébként lila-fehér szimpatizáns kisvárdai játékosra.

"Hogy haragszom-e a fiúra?" – utalt a Mamadou belépője kapcsán történtekre a kórházi ágyon fekvő, csütörtök este kétórás műtéten áteső Spekker Tamás. "Azt hiszem, természetes, ha azt mondom, hogy igen. Nyújtott lábbal csúszott be, ami eleve sportszerűtlen, edzőmeccsen pedig különösen érthetetlen megmozdulás. Éreztem, hogy nagy a baj, de egyből megpróbáltam lábra állni. Azt akartam bizonyítani magamnak, hogy nincs törés. Aztán, amikor nem tudtam lábon maradni, üvölteni kezdtem, tisztán emlékszem, hogy miket mondtam, de inkább nem idézném, mert nem bírná el a nyomdafestéket. Jöttek vigasztalni a társak, Révész Attila szakmai igazgató is, de olyan fájdalmat éreztem, ami már-már elviselhetetlen volt."

Spekker Tamás civil foglalkozását tekintve tűzoltó, augusztus 17-én, vagyis az NB II-es idénynyitó napján pedig esküvőre készült.

"Ami a pályafutásomat illeti, annak ezzel alighanem befellegzett" - így a rutinos szélső. "Tisztában vagyok vele, hogy már a végéhez közelített a futballista karrierem, de legalább egy NB II-es meccsen még pályára akartam lépni. Hat hét fekvés vár rám, aztán kiveszik a csavarokat, utána lábra lehet állni, és kezdődhet a rehabilitáció. A legfontosabb, hogy felépüljek, maradjon meg a munkahelyem, de ez az év már biztosan rá fog menni a gyógyulásra. A lagzival kapcsolatosan még nem döntöttünk, sok mindent kell mérlegelnünk, hiszen már szinte minden le van foglalva, ami anyagi következményekkel is jár. A teljes felépülési idő attól is függ, hogy mennyire leszek erős. Nos, mindenkit megnyugtatok, az leszek. A lagzimon táncolni akarok!"