Európa Liga

Nem magyarellenesség volt a Honvéd-szurkolókkal szembeni bánásmód - Hemingway

Nem saját csapatát, a Budapest Honvédot tartja esélyesnek a továbbjutásra Marco Rossi vezetőedző a Vojvodina elleni labdarúgó Európa Liga-selejtezős párharcban, a csütörtöki visszavágón ugyanakkor győzni szeretne.

"Nagyon sok problémánk volt ezen a héten, sérülések hátráltatták a felkészülésünket. Az első mérkőzés eredménye miatt sajnos nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de mindent meg fogunk tenni, és a maximumot fogjuk nyújtani" - nyilatkozott szerdai sajtótájékoztatóján az olasz szakember, akinek alakulata múlt csütörtökön 2-0-s vereséget szenvedett Újvidéken.

George F. Hemingway szerint a felkészülés hiánya miatt volt gond Szerbiában - Fotó: honvedfc.hu

A tréner újságírói kérdésre reagálva kitért a magyar csapatok eddigi gyengébb európai kupaszereplésére is: "Azt gondoltam, hogy a Videoton és a Győr tovább fog jutni, mivel ennél a két klubnál minden feltétel maximálisan adott a jó európai kupaszerepléshez. Úgy vélem, a Videoton egy kicsit jobb koncentrációval továbbjuthatott volna, ugyanakkor a Győr a Maccabi Tel-Avivval sajnos egy nagyon erős ellenfelet kapott a sorsolásnál."

Marco Rossi hozzátette, a Vojvodinának három-négy rendkívül tapasztalt, minőségi futballistája van, ez az ő csapatáról egyelőre nem mondható el, ugyanakkor ha jól tudják megvalósítani a letámadásos taktikát, jó eredményt érhetnek el.

Kemenes Szabolcs csapatkapitány szerint a legnagyobb probléma az első találkozón az volt, hogy nem tudták gólra váltani a 70 percen át tartó emberelőnyt. A kapus hozzátette, egy idegenben szerzett találat rendkívül sokat jelentett volna a továbbjutás szempontjából. "Nem szabad az első meccsből kiindulnunk, holnap alapvetően arra kell majd törekednünk, hogy megnyerjük a találkozót, az pedig majd kiderül, hogy ez a továbbjutás szempontjából mit is jelent."

George F. Hemingway klubtulajdonos röviden reagált a múlt heti, újvidéki találkozón történt atrocitásokra is, amelyek a magyar szurkolókat érték. "Szeretném leszögezni, hogy nem magyarellenességről volt szó, hanem egyszerűen arról, hogy nem voltak megfelelően felkészülve az ottani hatóságok egy ilyen mérkőzés megrendezésére, gondolok itt arra, hogy a nagy melegben például nem volt mit inni, illetve nem voltak toalettek." Hozzátette: a Magyar Labdarúgó Szövetség továbbítja a klub panaszát az európai szövetség (UEFA) illetékeseinek a rendezői hiányosságokkal kapcsolatban, valamint a mérkőzés helyszínére kirendelt liechtensteini UEFA-ellenőr is említést tett az esetről jelentésében.

Fotó forrása: www.honvedfc.hu

A csütörtökön 20:30-kor kezdődő mérkőzésről élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-on!

[1483649] 2013-07-25 20:30:00 Honvéd - Vojvodinax;