NB I

Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk - II. rész

  • 63.com

Szűk két hónap után ismét magyar foci avagy a hétvégén indul az OTP Bank Liga 2013/2014-es szezonja! Az idei talán az utóbbi évtized egyik legizgalmasabb szezonja lehet, hiszen a bajnoki címre 3-4, míg a dobogóért akár 6-7 csapat is versenyben lehet! Többrészes felvezetősorozatunk második felvonásában újabb nyolc együttes nyári működését vettük górcső alá!

Épül a kövesdi katlan - leghamarabb augusztusban mutatkozhat be a csapat / 63.com

Mezőkövesd 

Az NB II Keleti csoportjának győztese fennállása első NB I-es szezonjára készül. A borsodiak azonban nem villámlátogatásra, sokkal inkább hosszútávra rendezkednének be az élvonalban.

Ennek érdekében alapos változásokon ment át a gárda. A sikeredző Véber György természetesen maradt a kispadon, de érkezett a csapathoz Balajti Ádám, Búrány Zoltán, Hegedűs Dávid, Horváth Tamás, Gévay Zsolt, Melczer Vilmos és Németh Norbert. Utóbbi jelen állás szerint nem lehet a csapat segítségére, mivel bundavádak miatt előzetes letartóztatásba helyezte őt az ügyészség. A tavalyi bajnokcsapat magja együtt maradt, az érkezőkkel kiegészülve stabil középcsapattá válhat a Mezőkövesd, ugyanis a megfelelő körülmények biztosítva vannak a jó szerepléshez. Az államtól kapott 400 millió forintnak köszönhetően valódi kis "ékszerdoboz" épül a 17 ezres kisvárosban, de a munkálatok miatt az újonc csak a 4. fordulóban lép első ízben hazai környezetben pályára.

A felkészülés jól sikerült Véber legénységének, hiszen a hat találkozóból ötöt sikerrel vett a Kövesd. Ezzel együtt az újonc csapatoknál mindig adódik a kérdés, hogy vajon sikerül-e felvenni az élvonal ritmusát, de Véber György mentalitását ismerve fizikális és mentális gondok aligha jelentkeznek majd Mezőkövesden...

Nyári játékosmozgás a Mezőkövesden
Érkezők: Balajti Ádám (DVSC/MTK), Éles Szilárd (DVSC), Hegedűs Dávid (Kaposvári), Horváth Tamás (Újpest FC), Gévay Zsolt (Gyirmót FC Győr), Búrány Zoltán (Haladás), Melczer Vilmos (Siófok), Szabó Viktor (BKV Előre)
Távozik: Farkas János (?), Kemény Tamás (?),Nagy Péter (?) Lipusz Norbert (Cegléd), Kardos Norbert (Gyirmót), Bényei Balázs (Békéscsaba Előre ?)
A Mezőkövesd nyári mérkőzései
Dátum Párosítás Eredmény Esemény
Július 19. Mezőkövesd - Honvéd MFA 4-1 Edzőmeccs
Július 17. Mezőkövesd - Paks 3-1 Edzőmeccs
Július 13 Mezőkövesd - Dunaújváros 4-2 Edzőmeccs
Július 10. Mezőkövesd - Vasas 2-0 Edzőmeccs
Július 6. Diósgyőr - Mezőkövesd 1-0 Edzőmeccs
Június 29. Sajószöged - Mezőkövesd 0-21 Edzőmeccs

MTK

A tavalyi évet újoncként kezdő, majd az idény végét kis híján a dobogón záró MTK csapatát illetően elsősorban a távozók veretes névsora juthatott nyáron az eszünkbe. Az előző idényt a negyedik helyen záró csapatból távozott Zsidai László, Hídvégi Sándor, Nikházi Márk, Rafa Wolfe, Balajti Ádám és Vadnai Attila is, míg az érkezők oldalán javarészt rutintalan fiatalokat találhatunk. Az üdítő kivételt talán a Fraditól kölcsönvett Batik Bence és a Pécsről igazolt Horváth Zsolt jelenti, bár utóbbi lábtörése miatt egy jó ideig nem lehet majd a gárda erőssége.

A Hungária körúton senki nem pánikol, a játékosok becsülettel elvégezték a felkészülést, a szakmai stáb Garami Józsi bácsival az élen türelmes az újonnan érkezőkkel, a klub vezetése pedig bízik a jó szereplésben.

Az MTK-modell az évek során már bizonyította létjogosultságát, így vélhetően megoldják majd a nehézségeket a Sándor Károly Akadémiából táplálkozó testgyakorlók, de hogy idén is sikerül-e a tabella első felében zárniuk, afelől már támadnak kétségeink. 

Nyári játékosmozgás az MTK-nál
Érkezők: Beszterczei Attila (Szigetszentmiklósi TK), Deutsch Bence (Szigetszentmiklósi TK), Djordje Djurics (FC Tatabánya), Fejes András (Videoton FC),  Horváth Zsolt (Pécsi MFC), Kornis Attila (Szigetszentmiklósi TK ), Sasa Macura ( Szigetszentmiklósi TK), Tóth Ferenc (Veszprém FC ), Batik Bence (Ferencváros), Frank Richárd (FC Tatabánya), Harrak Ayub
Távozik: , Deutsch Bence (PMFC), Kornis Attila (Szigetszentmiklósi TK), Nikházi Márk (Diósgyőri VTK), Rácz Ferenc (Pécsi MFC), Vadnai Dániel (DVSC), Rafe Wolfe (Győri ETO), Zsidai László (Debrecen), Balajti Ádám (DVSC), Hidvégi Sándor (Ferencváros)
Az MTK nyári mérkőzései
Dátum Párosítás Eredmény Esemény
Július 20. MTK - Siófok 3-1 Edzőmeccs
Július 16. MTK - Vasas 3-1 Edzőmeccs
Július 13. MTK - Podbrezova 3-4 Edzőmeccs
Július 9. MTK - Gyirmót 3-1 Edzőmeccs
Július 6. MTK - Somorja 3-0 Edzőmeccs
Július 2. MTK - Rimaszombat 1-0 Edzőmeccs

 

A paksi palik - cél a bennmaradás /paksifc.hu

Paks

Ha az MTK-nál sajátos klubmodellről beszéltünk, akkor ezt a Pakssal kapcsolatosan is megtehetjük. A biztos, de szolid anyagi háttérrel működő együttes alapkoncepciója, hogy csak és kizárólag magyar futballistákat alkalmaz, amely az elmúlt évek honi tendenciáit figyelembe véve valódi kuriózumnak számít.

A tavalyi évben elért 13. hely után Tomiszlav Szivics távozott a kispadról, a helyére a Kecskeméten brillírozó Horváth Ferenc érkezett. Az ambiciózus tréner számára adva van a feladat, egy másik vidéki városban is ütőképes csapatot kell, hogy építsen, bár nagy kérdés, hogy ezzel a kerettel ez mennyire megy majd.

Lázok János egyelőre még paksi futballistának számít, így a hétvégén pályára is kerülhet az Újpest ellen, mint ahogy a szerződést hosszabbító két veterán, Tököli Attila és Éger László is. Az ismertebb játékosok közül elhagyta a paksiakat Sifter Tamás, Németh Gábor és Vayer Gábor is, míg az érkezők közül a kapus Molnár Péter és a tavaszt Pécsett töltő Simon Attila neve lehet ismerős. 

A felkészülés során még erősen döcögött a paksi szekér, a Pécs, a Diósgyőr és a Mezőkövesd is legyőzte a zöld-fehéreket, igaz legutóbb a másodosztályú Kozármisleny ellen már győzelmet könyvelhetett el a szakmai stáb.

Első ránézésre nem lett erősebb a Paks a nyáron, így a tavalyi 13. hely után idén az egyik kiesőjelölt csapattá is avanzsálhat, ugyanakkor Horváth Ferenc személye valamelyeset megnyugtathatja a szurkolókat.

Nyári játékosmozgás a Paksnál
Érkezők: Bohner Roland (Szolnoki MÁV FC), Csorba Szabolcs (Nyíregyháza), Cziráki Attila (Szigetszentmiklósi TK ), Hullám Attila (Kecskeméti TE), Kecskés Tamás (Siófok), Molnár Péter Győri ETO), Nyári Tibor (Siófok), Simon Attila (Pécsi MFC), Tamási Gábor (Szolnoki MÁV FC ), Tóth Dániel (Orosháza), Vári Barnabás (Szolnoki MÁV FC)
Távozik: Bohner Roland (Szolnoki MÁV), Cziráki Attila (Kozármisleny), Juhász Dániel (?), Kiss Máté (Siófok FC), Kovács Attila (Cegléd), Nagy István (Szolnoki MÁV FC), Németh Gábor (Vasas), Pintér Norbert (Balmazújváros), Sifter Tamás (Soproni VSE), Tamási Gábor (?), Tóth Dániel (Balmazújváros), Vayer Gábor (?), Zsók József (?)
A Paks nyári mérkőzései
Dátum Párosítás Eredmény Esemény
Július 20. Paks - Kozármisleny 3-2 Edzőmeccs
Július 17. Paks - Mezőkövesd 1-3 Edzőmeccs
Július 12. Paks - Slavija Szarajevo 2-1 Király Kupa
Július 12. Paks - Diósgyőr 0-2 Király Kupa
Július 10. Siófok - Paks 1-2 Edzőmeccs
Július 6. Pécs - Paks 2-1 Edzőmeccs
Július 3. Paks - Eszék 1-1 Edzőmeccs
Június 28. Kalocsa - Paks 0-5 Edzőmeccs

Pápa

A bennmaradást az utolsó fordulóban kiharcoló Lombard-Pápa együttese a nyáron igyekezett célirányosan megerősíteni a keretét. A Perutz-stadionban kétségkívül a legégetőbb problémát a támadósor szerény teljesítménye jelentette, ennek megfelelően csatárposztra érkeztek a legnagyobb nevek.

Kenesei Krisztiánnak beletört a bicskája az Artner-féle incidensbe, a 36 éves támadó így Szombathelyről Pápára igazolt. "Kenő" rutinjával mindenképpen a csapat segítségére lehet, bár gyorsabb semmiképp nem lesz a támadószekció. A Fradinál mellékvágányra kerülő Orosz Márk kölcsönbe érkezett a Lombardhoz, míg a Honvédtól Ivancsics Gellért tette át székhelyét Veszprém megyébe. A védelembe Diósgyőrből Nagy Tamást sikerült megszereznie a klubnak, és visszatért az együttesbe Zoran Cupic is, aki korábban már erősítette a Lombardot.

Elhagyta a csapatot Beliczky Gergő, Balogh Balázs, Mouhamadou Seyé és Maróti Béla is, Lovrencsincs Gergő pedig nem tért vissza a Lech Poznantól, mivel a lengyelek végleg megvásárolták őt.

A Tóth Bálint irányításával készülő Lombard a felkészülés során hízelgő eredményeket ért el, de aligha tévedünk nagyot: a következő idényben szintén a bennmaradás kiharcolása lehet a pápaiak célja.

Nyári játékosmozgás a Lombard-Pápánál
Érkezők: Eszlátyi István (BKV Előre), Horváth Gábor (BKV Előre), Ivancsics Gellért (Bp. Honvéd), Kenesei Krisztián (Haladás), Jaszmin Mecinovics (Egri FC), Novica Makszimovics (FK Novi Szad ), Nagy Tamás (DVTK), Orosz Márk (Ferencváros), Peter Struhár ( FC Nitra), Zoran Supic (UTA Arad Románia), Electo Wilson (BKV Előre)
Távozik: Balogh Balázs (?), Beliczky Gergő (Gyirmót FC ), Tino Lagator (?), Enyingi Marcell (?), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan ), Maróti Béla (?), Nacsa Péter (Győri ETO), Jasarevic Mahir (ZTE FC), Daniel Orozco  (?), Mouhamadou Seye (?), Szolga Máté (?), Electo Wilson (?)
A Lombard-Pápa nyári mérkőzései
Dátum Párosítás Eredmény Esemény
Július 2. Mattersburg - Pápa 1-0 Edzőmeccs
Július 6. Pápa - Sageata Navodari 2-1 Edzőmeccs
Július 10. Pápa - Slovan Duslo 3-0 Edzőmeccs
Július 13. Pápa - ZTE 0-0 Edzőmeccs
Július 17. Pápa - FK Sarajevo 5-0 Edzőmeccs
Július 20. Pápa - Ajka 3-1 Edzőmeccs


Pécsett koncenpiót váltottak / pmfc.hu

Pécs

Noha nagyra törő tervekkel vágott neki a tavalyi idénynek a Pécsi MFC, a bajnokság végén csak a 12. helyen zárt a csapat. A Mecsekalján hiába igazoltak jó nevű labdarúgókat, és nyerték meg Supka Attilát vezetőedzőnek, az eredmények elmaradtak, így végül sikertörténet helyett egy tragikomédiát láthattunk. Matyi Dezső tulajdonos és Supka Attila vitája igazán "magyarosra" sikeredett, de a perpatvart követően Lőrincz Emil és Márton Gábor vezetésével "épségben" befejezte a szezont a Pécs.

Ahogy azt már megszokhattuk, ezúttal is jókora jövés-menés jellemezte a PMFC-t, de első ránézésre inkább gyengült, mint sem erősödött a keret. Elhagyta a csapatot Lázár Pál, Nagy Olivér, Sánta András, Simon Attila, Zoran Zseljkovics, Andrej Causic, Jean-Baptiste Akassou, Horváth Zsolt és Solomon Okoronkowo is. Helyettük érkezett Mohl Dávid Kecskemétről és Gőcze Gergő a Haladásból, míg négyen a Kozármislenyt, ketten az MTK-t hagyták ott a PMFC kedvéért.

A felkészülési időszakban a Pécs javarészt külföldi csapatokkal mérte össze az erejét, de ehhez képest meglepően eredményesen szerepelt, igaz világverő alakulatot hiába keresünk az ellenfelek között, nem találunk, mert nem is volt.

A Pécs tavaly nagy nevekkel és nagy tervekkel vágott neki a szezonnak, de szerény eredményt produkált, idén kevésbé ismert játékosok és szerényebb célok jellemezhetik a csapatot - így a csalódás jó eséllyel pozitív lesz.

Nyári játékosmozgás a PMFC-nél
Érkezők: Mohl Dávid (Kecskeméti TE), Frőhlich Roland (Kozármisleny ), Gőcze Gergő (Haladás), Nagy József (Kozármisleny), Rácz Ferenc (MTK Budapest), Danijel Romic (Kozármisleny), Steer Bence (REAC), Városi Viktor (Kozármisleny ), Djordje Jocsics (szerb, Radnicski Sombor), Deutsch Bence (MTK)
Távozik: Jean-Baptiste Akassou (?), Andrej Causic ( ?), Eröss Csaba (?), Horváth Zsolt (MTK ), Jirí Krejcí (?), Lázár Pál (Debrecen), Nagy Dominik (Ferencváros), Nagy Olivér (?), Solomon Okoronkwo (Erzgebirge Aue), Sánta András (?), Simon Attila (MVM Paks), Alekszandar Sztojmirovics (?), Zoran Zeljkovic (?), Zsdrál Miroszláv (Kozármisleny)
A PMFC nyári mérkőzései
Dátum Párosítás Eredmény Esemény
Július 20 Pécs - Karabükspor 1-0 Edzőmeccs
Július 17. Pécs - Vinkovci 5-1 Edzőmeccs
Július 13. Verzej - Pécs 0-2 Edzőmeccs
Július 10. Koprivnica - Pécs 2-2 Edzőmeccs
Július 6 Pécs - Paks 2-1 Edzőmeccs
Június 29. Pécs - Orenburg 2-1 Edzőmeccs
június 26. Eszék - Pécs 1-0 Edzőmeccs

 

Benczés Miklós nem lát a jövőbe, de bízik csapata sikeres szereplésében // facebook.com/puskasakademia

Puskás Akadémia

A Mezőkövesddel egyetemben a felcsútiak sem csak egy szezon erejéig szeretnének belekóstolni a "nagyok" életébe, amekkora fölénnyel nyerték meg az NB II Nyugati csoportját, jó eséllyel megkapaszkodhatnak akár az élvonalban is.

Benczés Miklós vezette társaság magja többé-kevésbé együtt maradt, bár néhány változás azért történt a Puskás Akadémia keretében is. Chukwucheben Enete és Kleinhesiler István a nyáron csatlakozott a Videoton csapatához, míg Nagy Dániel és Papp Szilárd a Balaton partjára, Siófokra igazolt. A kapuba érkezett a Kaposvárott közönségkedvenccé vált Lubos Hajdúch valamint csatlakozott a kerethez a kecskeméti Bertus Lajos. A tavalyi csapat egyik húzóembere, Szakály Dénes lábtörése miatt közel négy hónapot lesz kénytelen kihagyni, így könnyen elképzelhető, hogy lesznek még változások a felcsúti társaságnál.

A Puskás Akadémia együttesét többnyire saját nevelésű fiatalok alkotják, akik számára hatalmas lehetőséget jelenthet a legmagasabb osztályban való részvétel. A tehetséges fiatalok jó eséllyel indulnak harcba a bentmaradásért, még úgy is, hogy az új stadion jelenleg is építés alatt áll, így ősszel Fehérváron, a Videoton pályáján játsszák hazai mérkőzéseiket.

Nyári játékosmozgás a Puskás Akadémiánál
Érkezők: Bertus Lajos (Kecskeméti TE), Lubos Hajdúch (Kaposvári Rákóczi)
Távozik: Chukwucheben „Morris” Enete (Videoton FC), Kleinheisler László (Videoton), Nagy Dániel (Siófok), Papp Szilárd (Siófok), Soós János (Békéscsaba Előre)
A Puskás Akadémia nyári mérkőzései
dátum párosítás eredmény esemény
Július 22. Puskás Akadémia - WBA 0-3 Edzőmeccs
Július 17 Puskás Akadémia - Kozármisleny 2-1 Edzőmeccs
Július 13. Puskás Akadémia - Sageata Novadari 3-2 Edzőmeccs
Július 10. Vinea Ritzing - Puskás Akadémia 0-3 Edzőmeccs
Július 9. Puskás Akadémia - Rubin Kazany II 1-0 Edzőmeccs
Július 6. Gyirmót - Puskás Akadémia 1-0 Edzőmeccs
Július 3. Puskás Akadémia - Eszék 2-0 Edzőmeccs

Újpesti öröm a Vasas elleni meccsen - vajon "élesben" is lesz miért pacsiznia a lila-fehéreknek? / ujpestfc.hu

Újpest

A lila-fehérekért szorítók kevés pozitívumot élhettek meg a nyáron szeretett csapatukkal kapcsolatban. Ugyan Roderick Duchatalet tulajdonos a pocsékul sikerült tavalyi idény után nagy tisztogatást és komoly erősítéseket ígért, egyelőre csak előbbi valósult meg. Jelen pillanatban féltucat távozóról számolhatunk be az Újpesttel kapcsolatban, a vezetőség megköszönte a munkát Alessandro Iandolinak, Barczi Dávidnak, Bruno Moraesnek, Remili Mohamednek, Szokol Zsoltnak, Zamostny Balázsnak, Fodor Marcellnek, továbbá valószínűsíthető Grégory Crist, Naim Aarab, Pollák Zoltán, Szélesi Zoltán és Egerszegi Tamás távozása is. Az ő pótlásukra egyelőre még nem igazán érkezett megfelelő erősítés, lévén az észt Jarmo Ahjupera az egyetlen igazolása az Újpestnek.

Mivel még augusztus végéig nyitva lesz az átigazolási piac, ezért a lilák kerete nem tekinthető véglegesnek, a pletykák szerint Vass Ádám, Debreceni András, Kevin Kis, Szekeres Adrián és Csiki Norbert is a kiszemeltek táborát erősíti - hogy közülük kiket sikerül a Megyeri Útra csábítani, az a jövő zenéje.

A Kozma István és Marc Leliévre vezette csapat a felkészülés során siralmas eredményeket szállított, ami miatt már a bajnokság startja előtt kiborultak a szurkolók. Csak erősítette a negatív hangokat, hogy Balajcza Szabolcs egy nyilatkozatban azt mondta, a kiesés elkerülése lehet a reális célja  az UTE-nak. Hogy valóban így lesz-e, nem tudni, mindenesetre a tavaszi szereplés továbbá a nyári tisztogatás azt súgja, most is nehéz idénye lehet a negyedik kerületieknek.

Nyári játékosmozgás az Újpestnél
Érkezők: Jarmo Ahjupera (Győri ETO FC),  Fodor Marcell (Siófok), Hisham Abdallah Said (Újpest FC B), Molnár Sándor (saját nevelés)
Távozik:  Naim Aarab (Sint-Truiden), Banai Balázs (?), Baranyai Ádám (?), Barczi Dávid (Diósgyőri VTK), Bodnár István (?), Bruno Moraes (Gil Vicente), Grégory Christ (?), Dombai Viktor (FC Tatabánya?), Egerszegi Tamás (?), Fodor Marcell (FC Ajka), Horváth Tamás (Mezőköved), Floszmann Tamás (?), Alessandro Iandoli ( Standard Liege), Kálmán Zsolt (?), Kovács Dániel (Gyirmót), Magos Mátyás (?), Pollák Zoltán (?), Remili Mohamed (Kecskeméti TE), Rubus Tamás (Nyíregyháza), Szélesi Zoltán (?), Szokol Zsolt (Nyíregyháza), Tóth Bálint (?), Zamostny Balázs (Vasas)
Az Újpest nyári mérkőzései
dátum párosítás eredmény esemény
Július 20. Vasas - Újpest 0-4 Edzőmeccs
Július 16. Mechelen - Újpest 3-1 Edzőmeccs
Július 13. Lokeren - Újpest 4-1 Edzőmeccs
Július 10. Sint-Truiden - Újpest 1-1 Edzőmeccs

Kleinheiser és Kovács szolgálhatja ki Nikolicsot / vidi.hu

Videoton

Szinte még el sem kezdődött a szezon, de egy kis túlzással azt is mondhatnánk, a Videoton máris elhasalt. A tavalyi évben produkált kiváló Európa Liga-szereplés után idén a székesfehérváriak már a kvalifikáció első körében búcsúzni kényszerültek a második számú európai kupasorozattól, noha a montenegrói Mladost Podgorica még véletlenül sem tartozik a kontinens élcsapatai közé.

A kínos incidens után a Videoton számára nem maradt más választás, mint hogy valamennyi hazai sorozatban a végső győzelemre törjön. José Gomes az EL-búcsú után sebtiben kijelentette, bajnoki címet kell szereznie a csapatnak, ami elnézve a garnitúrát, reális célkitűzésnek is tűnik.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Videoton idén is komoly erősítéseket hajtott végre. Papíron a legnagyobb fogásnak a Bragától kölcsönbe érkező Zé Luis tűnik, a 22 éves zöld-foki szigeteki támadó a tavalyi évben nyolc alkalommal talált be a portugál élvonalban, ami igazán nem nevezhető rossz ajánlólevélnek. Az NB I legértékesebb játékosa a Vasasnak lőtt duplájával jelezte, nem nyaralni érkezett Fehérvárra, ha sikerül beilleszkedni és elkerülik a sérülések, bizony komoly erőssége lehet a piros-kékeknek. Zé Luis mellett Juhász Roland végleges megszerzése is kiváló üzletnek tűnik a Vidi részéről, így hiába távoztak nagy nevek a csapattól, nem mondhatnánk, hogy gyengült volna a társaság. Az Oroszországba szerződő Mladen Bozovics helyére a spanyol Juan Calatayudot szerezte meg a Vidi, véglegesítették a szerződését Vítor Gomesnek és Arturo Alvareznek, a kölcsönadott futballisták közül pedig visszatért Fehérvárra Lencse László, Vaskó Tamás, Milan Perics és Sándor György is. A fiatalok idén is fontos szerepet játszhatnak a csapat életében, ezt támasztja alá, hogy Kleinheisler László már az EL-meccseken is szóhoz jutott.

Idehaza ezzel a kerettel nehéz lesz a riválisoknak felvennie a versenyt, és mivel a Vidinek idén csak Magyarországra kell koncentrálnia, joggal nevezhető a bajnoki cím legfőbb várományosának.

Nyári játékosmozgás a Videotonnál
Érkezők: Arturo Álvarez (Pacos Ferreira), Juan Calatayud (RCD Mallorca ), Vítor Gomes (Rio Ave ), Fejes András (Siófok), Izing Martin (FC Tatabánya), Juhász Roland (Anderlecht ), Kleinheisler László (Puskás Akadémia), Lencse László (Aszterasz Tripolisz ), Joaquim Manuel Welo Lupeta, Milan Perics (Ferencváros), Sándor György (al-Ittihad FC), Mamadu ( Desportivo Aves), Chukwucheben „Moris” Enete (Puskás Akadémia), Zé Luís (Braga), Vaskó Tamás (Kecskemét)
Távozik: Mladen Bozsovics (Tom Tomszk ), Fejes András (MTK Budapest), Kaká ( Deportivo La Coruna), Izing Martin (?), Lencse László (?), Nikola Mitrovics (Maccabi Tel-Aviv ?), Milan Perics (?), Héctor Sánchez (?)
A Videoton nyári mérkőzései
dátum párosítás eredmény esemény
Július 24. Vasas - Videoton 1-6 Edzőmeccs
Július 20. Videoton - Dunaújváros 4-0 Edzőmeccs
Július 11. Mlados Podgorica - Videoton 1-0 Európa Liga
Július 04. Videoton - Mlados Podgorica 2-1 Európa Liga
Június 28. Karlsruher - Videoton 1-0 Edzőmeccs
Június 25. Steaua Bukarest - Videoton 0-1 Edzőmeccs
Június 22. Jenbach - Videoton 0-6 Edzőmeccs

Összeállításunk első részét ide kattintva olvashatjátok el!