NHL

Majd' évi ötmillió dollárt ért az Edmonton csatárának Gretzky-csúcsbeállítása

  • MD

Sam Gagner és az Edmonton Oilers megállapodtak az albertai folytatásról, és a csatár a következő három évben évi 4.8 millió dollárt fog keresni.

Sam Gagner-t és az Edmonton Oilers menedzsmentjét csupán órák választották el attól, hogy részt vegyenek egy arbitrátori meghallgatáson, ahol egy bíró megszabhatta volna a csatár fizetését a következő évre. Ehelyett azonban a felek gyorsan megállapodtak egy hároméves hosszabbításról.

Sam Gagner engedett a követelőzéséből, de évi 4.8 milliós fizetésével így sem panaszkodhat - Fotó: USA Today Sports

Az elmúlt héten több forrás is arról számolt be, hogy Gagner és az Oilers elképzelései nagyon távol vannak egymástól - míg a játékos évi 5.5 millió dollárt kért volna, addig a csapat mindösszesen 3.5 millióval szolgálta volna ki őt. Végül az Oilers engedett többet, és évi 4.8 millió dollárban szabták meg a Wayne Gretzky pontrekordját beállító csatár következő fizetését.

Gagner-t még 2007-ben, hatodik helyen választotta ki az Oilers, azóta 414 meccsen szerepelt, melyeken összesen 258 pontot gyűjtött össze. Az elmúlt idényben mind a 48 mérkőzésen pályára lépett, és 38 pontjával Taylor Hall mögött a második helyen végzett a házi pontlistán.