NHL

Majdnem hazacsábították a Detroit orosz mágusát

  • MD

Szergej Fjodorov, a CSKA Moszkva jelenlegi általános igazgatója és a Detroit Red Wings korábbi játékosa megpróbálta Moszkvába csábítani Pavel Dacjukot, de az végül maradt a Vörös Szárnyak szolgálatában.

Ilja Kovalcsuk mellett akár egy másik nagy halat is elveszthetett volna az NHL az elmúlt hetekben, azonban Pavel Dacjuk nemet tudott mondani a haza hívó szavának. Pedig a Detroit sztárját nem akárki próbálta meggyőzni arról, hogy érdemes lenne Moszkvában folytatni karrierjét: Szergej Fjodorov annak idején Dacjukékkal együtt korizott a Vörös Szárnyaknál, és jelenleg a CSKA Moszkva általános igazgatója, ahol Dacjuk a lockout alatt játszott.

Fjodorov néhány nappal azelőtt kezdett el tapogatózni Dacjuknál, hogy az aláírta a hosszabbítást a Detroittal, melynek értelmében 2017 nyaráig köti szerződés a michigani együtteshez.

Pavel Dacjukot korábbi csapattársa és jó barátja, Szergej Fjodorov próbálta meggyőzni a hazatérésről - Fotó: Getty Images

"Nagy sajnálatunkra Pavel hosszabbított a Detroittal. Találkoztam vele néhány nappal az alku megkötése előtt. Volt esélyünk arra,  hogy egy éven belül megszerezzük Pavelt, de én tisztában vagyok, hogy miről is szól az NHL, úgyhogy teljesen  megértem, hogy miért tette azt, amit" - nyilatkozta Fjodorov.

Dacjuk az elmúlt idényben gólokban és pontokban is vezette a Detroit házi gól és pontlistáját. A lockout ideje alatt a CSKA-ban 31 mérkőzésen 36 pontot produkált. Dacjuk elmondása szerint még mindig van hova fejlődnie, és ezt a fejlődést csak az NHL-ben érheti el.

Fjodorov 13 évet töltött el Detroitban, 1997-ben, 1998-ban és 2002-ben is bajnoki címet ünnepelt a Vörös Szárnyakkal.