Vizes vb

A Merész-lányok a brazilok vízbe fojtásával kezdtek

  • MTI

Magabiztos, 14 gólos győzelemmel kezdte meg szereplését a barcelonai világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott: Merész András együttese a várakozásnak megfelelően simán, 20-6-ra verte a brazil csapatot.

Könnyedén lenyomták a mieink a brazilokat - Fotó: MTI

Keszthelyi Rita két góljával gyorsan megvolt az előny, majd szépítettek a brazilok, de megint két magyar találat következett Takács Orsolya, illetve Keszthelyi jóvoltából. Az újabb brazil találatra ismét két magyar válasz érkezett, mindkétszer Menczinger Kata volt eredményes.

A második szakaszban a dél-amerikaiak nem tudták bevenni a jól védő Bolonyai Flóra kapuját, Kisteleki Dóra egy, illetve Miskolczi Ibolya két góljával viszont tovább nőtt a magyar előny.

A mérkőzés felénél Kasó Orsolya váltotta a kapuban Bolonyait.

A harmadik negyedben jó darabig nem esett gól, pontatlanok voltak a lövések mindkét oldalon. Aztán három magyar támadás zárult eredményesen: kétszer Keszthelyi, egyszer Bujka Barbara talált a kapuba, utóbbi szép csavargóllal növelte tízgólosra az előnyt.

A záróetapban 12 gól esett. A brazilok az első negyedben elért két találatukat követően 15-2 után fejeztek be ismét eredményesen támadást, majd még három gólt lőttek, míg a magyarok nyolcszor találtak be a kapuba. Az addigi gólszerzőkhöz csatlakozott Illés Anna és Garda Krisztina.

A vb női tornáján négy négyes csoportban küzdenek a csapatok, mindegyik továbbjut a nyolcaddöntőbe, ahol az A-B, illetve C-D ágon az elsők a negyedikekkel, a másodikok pedig a harmadikokkal játsszanak majd a negyeddöntőért.

A magyarok kedden az olaszokkal csütörtökön pedig a kazahokkal csapnak majd össze.

Vizes vb
női vízilabda, 1. forduló, D csoport
Magyarország-Brazília 20-6 (6-2, 3-0, 3-0, 8-4)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 5, Menczinger 5, Miskolczi 2, Kisteleki 2, Bujka 2, Illés 2, Takács 1, Garda 1