NFL

Utolsó évére készül a ligában Tony Gonzalez

  • MD

Tony Gonzalez, az Atlanta Falcons tight endje úgy nyilatkozott a napokban, hogy nem kérdéses, hogy a 2013-as idény az utolsó nekifutás lesz számára az NFL-ben.

Egy évvel korábban Tony Gonzalez többször is kifejtette, miszerint nem sok esélyt lát arra, hogy folytatni fogja az aktív pályafutását, amint véget ér számára az NFL 2012-es idénye. Az Atlanta azonban hosszú évek után először nyerni tudott a playoffban, és igaz a főcsoportdöntőt elbukta a San Francisco ellen, de a javulás láttán adott még egy esélyt magának a bajnoki cím érdekében.

És immáron az is biztos, hogy ez lesz az utolsó éve a ligában.

"Nem férhet hozzá kérdés. Mindenkinek azt mondtam, hogy tavaly visszavonulok, és akkoriban tényleg úgy gondoltam, ahogy mondtam."

Tony Gonzalezt a fia térítette vissza egy utolsó évre az NFL-be - Fotó: USA Today Sports

Gonzalez arra is kitért, hogy a 12 éves fia, Nico győzte meg igazán, hogy térjen vissza még egy évre az Atlantához, mely talán idén érhet majd be csak igazán.

"Amikor hazamentem, végre beszélhettem a családommal és a közeli ismerőseimmel, főképpen a fiammal, Nicóval, aki a fő oka lett volna a visszavonulásomnak. Ő Los Angeles környékén lakik az anyjával, úgyhogy nem él velem a szezon közben, és én több időt szerettem volna vele tölteni. De aztán Nico azt mondta: Tudod mit, apu, egy nagyszerű csapatotok van. Úgy hiszem, hogy vissza kéne menned, és megpróbálnod még egyszer. Ezek után, látva, hogy minden a helyére került és hogy milyen csapatunk lesz, erre már nem mondhattam nemet."

Hogy Gonzalezre milyen hatással lesz a fia a 2013-as idény után, az egyelőre a jövő rejtélye. Azonban ha a Falcons révbe érne 2014 elején, akkor nem lenne meglepetés, ha Ray Lewishoz hasonlóan a csúcson hagyná abba a játékot az eredményes tight end, amivel együtt végre hű maradna saját szavaihoz is.