Bulvár

A Király ismét tarolt, LeBron James az év sportolója

LeBron James és a Miami Heat volt a sláger a 21. ESPYS díjkiosztó gálán, melyen az elmúlt év legjobb sportembereit és csapatait díjazták.

Már-már unalmasnak tűnhet, de LeBron James lassan tényleg mindenhol felül a trónra, és ha már felkerül oda, meg is tudja tartani a koronáját, ha arról van szó. Az ESPN közreműködésével rendezték meg immáron 21. alkalommal az ESPYS díjkiosztó gálát, mely az elmúlt év legnagyobb sportolóit és csapatait tünteti ki.

LeBron James pedig zsinórban másodszor lett megszavazva az év legjobb férfi sportolójának, alig egy hónappal azután, hogy bezsebelte a Miami Heattel zsinórban második bajnoki címét. A végső szavazáson az MLB-s Miguel Cabrerát, az NFL-es Adrian Petersont és az úszófenomént, Michael Phelpst kosarazta ki.

A Király három újabb díjjal gazdagodott - Fotó: USA Today Sports

Jamest a gálán még megszavazták a legjobb NBA-s játékosnak, valamint a legjobb bajnoki teljesítményért járó díjjal is kitüntették. Csapata a Miami Heat szintén címet védett a legjobb csapat kategóriában, és a legjobb mérkőzés díját is elnyerték a nagydöntő hatodik meccse miatt, amikor hátrányból fordítottak az utolsó percekben.

A szavazás online zajlott az elmúlt 12 hónap eseményei alapján.

A számtalan kategória nyertese közül érdemes még kiemelni Sidney Crosbyt, aki a legjobb NHL-es játékos lett, valamint Thierry Henryt, aki a legjobb MLS-focista lett. Novak Djokovicsot választották meg a legjobb férfi teniszezőnek, a legjobb nemzetközi atléta díját pedig Usain Bolt érdemelte ki Jamaicából. Tiger Woods és Serena Williams sem távoztak üres kézzel, de a fentebb említett Cabrera-Peterson-Phelps hármas is díjazott lett kisebb kategóriákban.