Bajnokok Ligája

Ha kint gyorsan vezetést tudunk szereni, még van esélyünk - Farkas József

  • Barcsai Róbert

A Győri ETO szerda este 2-0-s vereséget szenvedett a Maccabi Tel-Aviv elleni Bajnokok Ligája-selejtező első mérkőzésén. A fájó pofont hozó összecsapást követően a Rába-partiak vezetőedzője, Farkas József értékelt a hatharom.com-nak.

Farkas József szerint nem ledolgozhatatlan a győriek hátránya - Fotó: facebook.com

A Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén a Győri ETO hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget a Maccabi Tel-Aviv ellen. A lefújást követően Farkas József válaszolt a hatharom.com kérdéseire.

"Azzal az elképzeléssel léptünk pályára, hogy a középpályán szerzett labdákból a szélsőinket játsszuk meg, akik az érkező támadók elé tálalhatnak. Voltak szép támadásaink az első félidőben, sőt, egy meg nem adott gólunk is, de ez nagyon kevés volt."

Hogy mit mondott játékosainak a szünetben a Pintér Attilát helyettesítő edző, arra is választ kaptunk: "Hiányoltam az agresszivitást, több mozgást kértem a középpályásaimtól, és több egyéni villanást szerettem volna látni, leginkább ezekre hívtam fel a játékosok figyelmét."

A második félidő nagyon rosszul sikerült a győriek számára, hiszen két gólt is kaptak: "Az első gól után nem éreztem magunkat megilletődöttnek, Liptáknak például óriási helyzete volt, amiből egyenlíthetett volna. Ha az bemegy, akkor talán a második gólt elkerülhettük volna, ami egyébként egy óriási védelmi hiba eredménye volt." - monda Farkas József.

Hogy mennyi esélye van a Győrnek a továbbjutásra, arra százalékosan nem válaszolt a vezetőedző: "Esély mindig van, a visszavágón sokkal kezdeményezőbbnek kell lennünk, és ha korán vezetést tudunk szerezni, akkor még van keresnivalónk."

[1481833] 2013-07-17 20:30:00 Győr - Maccabi Tel-Avivx;