PSG

Bemutatták a Lille-től szerződtetett ifjú balhátvédet Párizsban

A francia bajnok Paris Saint-Germain szerdán este hivatalos honlapján jelentette be, hogy ötéves szerződést kötött a törökországi U20-as világbajnokságon aranyérmes francia korosztályos válogatott védőjével, Lucas Digne-nyel. A Lille-től érkező 19 esztendős balhátvéd a bemutatását követően személyes ambícióiról is beszélt.

Lucas Digne a 21-es mezben futballozik majd a PSG-nél - Fotó: PSG.fr

"Boldog vagyok, hogy részese lehetek a klub nagyszabású terveinek és ilyen kitűnő játékosokkal szerepelhetett egy csapatban" - kezdte az elmúlt szezonban 33 bajnoki és hét Bajnokok Ligája-mérkőzésen pályára lépő játékos. "Attól a pillanattól kezdve, hogy a klub megszerezte a bajnoki címet, arra kell törekednie, hogy meg tudja őrizni a trófeát. A Bajnokok Ligájában az a célunk, hogy a lehető legtovább meneteljünk. Ami a személyes ambíciómat illeti, szeretnék minél több időt a pályán tölteni."

Mivel a párizsiak a nyár folyamán két balhátvédtől, a rutinos Sylvain Armand-tól és az elefántcsontparti válogatott Siaka Tiénétől is megváltak, Digne-nek egyetlen riválisa maradt Sherrer Maxwell személyében. Igaz, Laurent Blanc kipróbálta már a néhány napja honlapunknak is nyilatkozó Christophe Jallet is a védelem bal oldalán.

"Alig várom, hogy olyan játékosoktól tanulhassak, mint Thiago Silva, Zlatan Ibrahimovic, Blaise Matuidi vagy Edinson Cavani. Ha ilyen csapattársaid vannak, a fejlődés sokkal gördülékenyebb és gyorsabb lehet" - tette hozzá Digne.