Átigazolás

A bundaügybe keveredett kapus utódját szerződtették Kecskeméten?

Egy plusz egyéves szerződést kötött a labdarúgó OTP Bank Liga küzdelmeiben érdekelt KTE-Phoenix Mecano a 36 esztendős Németh Viktorral. A rutinos hálóőr, aki legutóbb a harmadosztályú bajnok Budaörs játékosa volt, a Cegléd elleni felkészülési mérkőzésen meggyőzte a szakmai stábot arról, hogy az érdemes szerződtetni - írja a kecskemetite.hu.

Németh Viktor követte Bekő Balázst Kecskemétre - Fotó: kecskemetite.hu

"Nyíregyházán, Dunaújvárosban és Fehérváron is lehetőséget kaptam korábban az NB I-ben, Kecskemétre pedig tulajdonképpen visszatérek, hiszen voltam már a klub játékosa a 90-es évek végén" - mondta Németh a klub hivatalos honlapján.

Bekő Balázs vezetőedző tisztában van azzal, hogy mire képes a kapus, hiszen korábban több együttesnél, így legutóbb Budaörsön is együtt dolgozott a játékossal.

"Természetesen izgatott vagyok a nagy lehetőség miatt, hiszen ha reálisan értékelem a helyzetet, ez az utolsó esélyem az élvonalra, persze soha ne mond, hogy soha! Meg szeretném ragadni a esélyt és élni a bizalommal" - tette hozzá Németh.

Borszéki Csaba kapust gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók - Fotó: sport365.hu

A kecskemétieknek kellemetlen ügy rondíthat bele a kapuskérdésbe, a gárdában tavaly 13 élvonalbeli mérkőzésen pályára lépő Borszéki Csabát ugyanis a Központi Nyomozó Főügyészség több rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által, kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének, valamint több rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója kötelességének megszegésére irányuló vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki. A 29 esztendős korábbi Vác-, REAC- és Vasas-játékos a hatóság döntése értelmében szabadlábon védekezhet, ám sokat sejtető, hogy a gyanúsítás ellen panasszal nem élt.

A klub kedden közleményt adott ki a kapus előállításával kapcsolatban, miszerint a KTE "mélységesen elítéli a mérkőzések manipulálását", várja a nyomozás további fejleményeit és a nyomozóhatóság közleményét, valamint "a játékos tekintetében a szükséges jogi lépéseket elindította".

A Kecskemét első számú portása alighanem Antal Botond lesz a jövő hétvégén rajtoló idényben, Bekő Balázs csapata július 28-án, a Budapest Honvéd elleni hazai mérkőzéssel kezdi a bajnoki szezont.

[1480279] 2013-07-28 18:30:00 Kecskemét - Honvédx;