Atlétika

Bár nem lenne kötelező, Iszinbajeva mégis elindul a válogatón

  • VNA

A kétszeres olimpiai bajnok Jelena Iszinbajeva a jövő heti orosz bajnokságon szeretne hangolni a moszkvai világbajnokság rúdugró versenyére.

A női rúdugró mezőnyben ugyan jelenleg senkinek sincs reális esélye az 506 centiméteres világcsúcsának megdöntésére, ám mégsem egyértelmű esélyese a moszkvai világbajnokságnak az orosz Jelena Iszinbajeva. Az utóbbi években több kínos vereséget is elszenvedő kétszeres olimpiai bajnok klasszis éppen ezért szeretné már idő előtt is megméretni magát, így elindul a jövő heti orosz bajnokságon is. Bár a világbajnokságra Iszinbajeva szabadkártyát kapott, így nem kellene indulnia a vb-válogatónak is számító eseményen, azonban mégis ugrani akar.

"Nem lenne kötelező elindulnom, de ugrani fogok" - nyilatkozta a 31 éves rúdugró, aki ebben az évben csupán két versenyen indult, így hiányzik neki a versenyrutin. Iszinbajeva (az ostravai 478 cm-el) az idei világranglistán csupán a harmadik helyen áll, nála magasabbat június elején Hengelóban a kubai Yarisley Silva (4,90) és a londoni olimpiai bajnok amerikai Jennifer Suhr (4,80) volt képes ugrani csupán.