Női labdarúgó Eb

17 év után kapott ki a német válogatott - videó

  • VNA

A női labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában hosszú idő után elveszítette veretlenségét a német válogatott.

A Svédországban zajló női labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjában szerdán este befejeződtek a küzdelmek. A német-norvég találkozónak a továbbjutás szempontjából már komoly tétje (a csoportelsőségen kívül) nem volt, hiszen 4-4 pontjával már mindkét csapat korábban továbblépett a legjobb nyolc közé. A mérkőzés elején ugyan a németek vezettek veszélyesebb támadásokat, a 45. percben aztán egy megpattanó lövésből Isaksen szerzett előnyt az északiaknak. Ezzel a góllal végül Norvégia 1-0-ra győzött és csoportelsőként, hét ponttal jutott tovább. A Silvia Neid szövetségi kapitány vezette németek - akik a legutóbbi öt Eb-t egyaránt megnyerték - ugyanakkor 17 év (!) és 59 veretlenül megvívott Európa-bajnoki mérkőzés után szenvedtek ismét vereséget a kontinenstornán.

A csoport másik találkozóján az izlandiak Brynjarsdóttír 30. percben szerzett góljával legyőzték a hollandokat, így nagy meglepetésre a négy éve Eb-elődöntős holland válogatott egyetlen megszerzett ponttal, szerzett gól nélkül búcsúzott a tornától. Izland pedig a továbbjutást ünnepelheti, igaz a csapat egyelőre még nem tudja, hogy a csoport harmadikok közül milyen pozícióban jut tovább, így a C-csoport csütörtöki befejezésééig kell várni ahhoz, hogy megtudják, hogy a svéd vagy a francia válogatott lesz-e az ellenfelük a negyeddöntőben.