NHL

Tehetséges csatárral hosszabbított az Islanders

  • MD

A New York Islanders fontos láncszemével hosszabbított hétfőn, miután ötéves szerződést kötött Josh Bailey-vel, évi 3.3 millió dollárért.

A New York Islandersnél kitartanak az eddig épített ösvény mellett, és bár a drafton megváltak Nino Niederreitertől, másik szárnyait még bontogató fiataljuknak adtak még egy esélyt egy ötéves hosszabbítás képében.

Josh Bailey évi 3.3 millió dollárért marad Long Islanden, de a csonka szezont megelőzően kérdéses volt maradása a klubnál. Az elmúlt idényben azonban fontos tagjává nőtte ki magát a csapatban, 38 meccsen 11 gólt és nyolc asszisztot jegyzett, amit megtoldott három gólpasszal a playoff első körében a Pittsburgh Penguins ellen.

"Josh egy fontos tagja a csapatunk fiatal magjának. Nagyon örülünk, hogy megállapodtunk vele, ami biztosítja a jövőben a csapatbeli tagságát, és egyben megerősítjük helyünket a playoffért küzdő csapatok között" - nyilatkozta Garth Snow általános igazgató.

Bailey 329 meccsen 58 gólt és 81 asszisztot gyűjtött össze. A 2008-as draft kilencedik helyén választotta ki őt az Islanders.