NHL

Megmentette fiatal kapusát a KHL-től a Florida

  • MD

Kétéves hosszabbításban egyezett meg Jacob Markström, a 23 éves svéd kapus és NHL-es klubja, a Florida Panthers.

Félő volt, hogy Ilja Kovalcsuk után újabb nagy tehetséget veszthet el az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) a KHL miatt, de a Florida Panthers nem volt rest megadni a kellő mennyiségű pénzt a svéd kapus fenoménnak, Jacob Markströmnek.

A 23 éves portás végül további két évre kötelezte el magát, és szerződésének első éve kétirányú opciót tartalmaz azaz amennyiben a farmcsapatban kötne ki Markström, akkor fizetése töredékéért játszana az AHL-ben. A kapus új béréről egyelőre nem adott ki információt a csapat.

Jacob Markström Oroszország helyett inkább Észak-Amerikában szeretne bizonyítani a következő két évben - Fotó: Getty Images

Markströmöt még 2008-ban a második körben választotta ki a Panthers, majd az idei csonka szezonban robbant be a gyengén teljesítő floridai együttesbe, miután Jose Theodore lesérült, és a cserekapus, Scott Clemmensen sem tudott megfelelően teljesíteni.

Markströmnek a szeptemberi edzőtáborban kell bizonyítania, hogy megérett a tartós elsőszámú kapus szerepre, de mivel a csapat nem hosszabbított Jose Theodore-ral, erre minden esélye meg is lesz.

A Florida hétfőn még megállapodott az idei első körös kiválasztottjával, Aleksander Barkovval, aki hároméves újonc szerződést írt alá, és évi 3.575 millió dollárral fog beleszámítani a fizetési sapkába bónuszokkal együtt.