NHL

Korábbi legendával gazdagodott a Flyers menedzsmentje

  • MD

A Philadelphia Flyers és Ron Hextall útjai hétfőn ismét keresztezték egymást, miután a csapat kinevezte az egykori kapust az új segédigazgatónak és a jégkoronggal kapcsolatos műveletek igazgatójának.

"A megérzésemre hagyatkozom" - nyilatkozta Ron Hextall, a Philadelphia Flyers egykori nagyra becsült kapusa, aki 49 évesen tért vissza korábbi klubjához segédigazgatói pozícióban, valamint emellett ő felügyeli a jégkoronggal kapcsolatos műveleteket is a csapaton belül.

Hextall 11 évet töltött a Flyersben, majd visszavonulását követően további hét évet húzott le a Flyers berkein belül megfigyelőként, valamint személyzeti felügyelőként. Hextall 2006-ban a Los Angeles Kings alelnöke és segédigazgatója lett, és a Királyokkal 2012-ben révbe ért az NHL csúcsán. A Kingsszel való szerződése idén júniusban járt le, amit nem hosszabbítottak meg Kaliforniában.

A Flyers reményei szerint Hextall a narancsmezesekkel is felemelheti majd a kupát a jövőben - Fotó: Getty Images

A Flyers jelenlegi általános igazgatója, Paul Holmgren leendőbeli utódját látja Hextallban, de a döntés majd az egykori kapuson fog múlni. Hextall tagja a Flyers Dicsőségek Csarnokának, ahova 2008-ban választották be.

Hextall volt az első kapus az NHL történetében, aki gólt lőtt a saját kapujától ellőve a pakkot az ellenfél üres kapujába.