Sportfogadás

Böde a Leedsnek is betalálhat

  • mr. blonde
megosztom

A Ferencváros Szlovéniában a nagy múltú Leeds United csapatával mérkőzik meg. Ricardo Moniz mentalitását ismerve a Fradi nem fogja feladni a támadó stílust, de Brian McDermott is győzelemre készül, ezért úgy véljük, három gólt legalább hozhat ez a találkozó.

 

Leeds United - Ferencváros
Hatharom-tipp: Összes gólok száma 2,5 felett
Iroda: Pinnacle@1.72
Iroda: Bet365@1.67
Tipperősség: 5/10
Eddig éri meg: 1.65

 

Két óriási hagyományokkal rendelkező csapat méri össze erejét a szlovéniai Muraszombaton kedden késő délután.

A Leeds United már napok óta Szlovéniában edzőtáborozik, az angolok szombaton az Európa Ligában érdekelt szlovén Domzale csapatával már meg is mérkőztek. Ugyan McDermott fiai előnyben voltak, a találkozó hajráját elrontották, így végül a tartalékos "hazai" gárda 2-1-es győzelmet aratott.

Ami a Fradit illeti, Ricardo Moniz legénysége negyedik felkészülési mérkőzésére készül. A zöld-fehérek egyelőre még veretlenek az előszezonban, 4-1-re legyőzték a Vasast, 3-2-re a sokra taksált Raja Casablancát és 1-1-es döntetlent értek el a lengyel bajnokság legutóbbi negyedik helyezettje, a Piast Gliwice ellen, majd legutóbb a Kozármisleny ellen hátrányból felállva nyerték meg a mérkőzést.

A sikerek egyik legfőbb tényezője Böde Dániel személye, aki valósággal ontja a gólokat. A madocsai Messi kirobbanó erőben van, fizikálisan teljesen egészséges és a jelen állás szerint képes lesz rátenni egy lapáttal a tavalyi teljesítményére is. Böde mellé leigazolta az FTC a holland Jack Tuypot, aki a holland másodosztály gólkirályaként érkezett Magyarországra. A 29 éves támadó elmondása szerint remekül érzi magát a Fradiban, ha pedig egy gólvágó jó hangulatban végzi a dolgát, akkor az általában jót jelent a csapatának.

Moniz mentalitását ismerve, biztosra vehetjük, hogy a Ferencváros csapatában a legjobbak jutnak majd szóhoz. Nyilvánvalóan rengetegen lehetőséget kapnak majd, de a holland tréner nem fogja hagyni, hogy csapatát elpáholják. Jó példa erre a Kozármisleny elleni meccs, ahol a tartalékos Fradi a szünetben még égett, majd Moniz pályára küldte Bödééket, akik meg is fordították a meccset.

A Leeds United ugyan jelenleg "csak" a Championshipben szerepel, de a Fradinál papíron nagyobb játékerőt képvisel, így a magyarok számára komoly erőpróba lesz a keddi meccs. Mivel a klub háza táján minden rendben van, ezért csak a játékra kell koncentrálni a játékosoknak, egy nagy nevű rivális ellen ez feldobódott hangulatot eredményezhet.

A Fradi oldaláról bátor támadójátékot és gólokat is várhatunk, de igaz ez a Leeds csapatára is.

Az angolok honlapján McDermott meglehetősen kritikusan nyilatkozott a Domzale elleni elveszített meccs után, de az angol szakvezető biztos benne, hogy a Fradi ellen fiai már jobb teljesítményre lesznek képesek. A menedzser győzni akar a mai meccsen. Mivel gyakorlatilag a teljes keret Szlovéniában van, a Leeds részéről is garantált az erős kezdő, főleg annak fényében, hogy a Fradiról elismerően írtak és beszéltek az angolok.

Noha edzőmeccseről van szó, mégis kellemes atmoszférát varázsolhatnak a szurkolók, hiszen a hírek szerint a fradisták több buszt is indítottak Muraszombatra, míg a leedsiek már napokkal ezelőtt letáboroztak Szlovéniában.

Ideális körülmények, kellemes időjárás, lelkes szurkolók, motivált csapatok, mindez egy edzőmeccsen. Hogy ebből mi sülhet ki? Reményeink szerint legalább három gól.

 

A két csapat felkészülési meccsei
2013.07.13 Domzale Leeds 2 : 1
2013.06.07 Farsley Leeds 0 : 5
       
2013.07.10 Ferencvárosi TC Piast Gliwice 1 : 1
2013.07.06 Ferencvárosi TC Raja Casablanca 3 : 2
2013.07.03 Ferencvárosi TC Vasas 4 : 1
megosztom