Férfi kosárlabda

Az Európa Kupában indul a magyar bajnok Alba - hivatalos

  • MTI

Véglegessé vált, hogy a Bericap Alba Fehérvár révén egy magyar férfi kosárlabdacsapat indul a nemzetközi második vonalnak számító Európa Kupában.

A fehérváriak honlapjának keddi tájékoztatása szerint az EK-t szervező ULEB elfogadta a magyar bajnok nevezését, így a Debreceni Vadkakasok 2004/2005-ös megméretése után ismét lesz magyar résztvevője a sorozatnak. A 41 tagú mezőnyhöz októberben csatlakozik a kontinens legjobbjait tömörítő Euroliga nyolctagú selejtezőjének hét kieső csapata.

"Nagy dicsőség ez a klubnak és a városnak is, amely felkerül az európai kosárlabdatérképre" - mondta Halm Rolland szakosztály-igazgató. "Tíz komoly, nagy meccsünk már biztosan lesz ősszel az EK-ban, ez igazi csemege lehet a szurkolóknak és mindenkinek, aki szereti a kosárlabdát Fehérváron és az országban. Még rengeteg tennivaló van, olyan csapatot szeretnénk építeni, amelyik méltó ehhez a kihíváshoz, de úgy érzem, joggal lehetünk büszkék a felkérésre és a nevezés elfogadására is."

Az EK-ban nyolc hatos csoportot sorsolnak ki, a mezőnyt a keleti és a nyugati főcsoportra osztják ketté.

Az NB I-ben ezüstérmes Szolnoki Olaj, továbbá az Atomerőmű SE,  a Körmend és a Jászberény a harmadik vonalnak számító Eurochallenge-ben méreti meg magát, utóbbi Salgótarjánban vívja majd hazai meccseit.

A nőknél korábban eldőlt, hogy a bajnok Uniqa-Euroleasing Sopron és az ezüstérmes HAT-AGRO UNI Győr indul a legjobbakat felvonultató Euroligában. Az Európa Kupában a Work Force DVTK Miskolc, a PEAC-Pécs és a PINKK Pécsi 424 vesz részt.