Atlétika

A moszkvai vb-t is kihagyja az extravagáns német magasugró

  • VNA

A vb-bronzérmes magasugró, Ariane Friedrich harmadik éve küzd sérülésekkel, most a térde miatt kell kihagynia az augusztusi moszkvai szabadtéri világbajnokságot.

Az augusztus 10-én kezdődő moszkvai atlétikai világbajnokságot is a német magasugrónő, Ariane Friedrich nélkül rendezik meg - jelentette be a versenyző menedzsere, Günter Eisinger. "Az idei szezonban csupán 190 centiméter a legjobb ugrása, ezzel pedig nem lehet nevezni egy világbajnokságra. Ariane a jövőben már nem próbálkozik a 195 cm-es kvalifikációs szint teljesítésével. Most a legfontosabb az, hogy újra egészséges legyen" - áll a menedzser "lemondó nyilatkozat"-ként is felfogható keddi közleményében.

A 29 éves magasugró még június végén egy németországi versenyen (itt ugrotta idei legjobbját) sérült meg a térdén. "Ez volt az oka a gyengélkedésnek, azóta Ariane sajnos nem tudott több versenyen indulni" - nyilatkozta Eisinger, a 2009-ben világbajnoki bronzérmes Friedrich menedzsere. A német atlétika - extrém hajviseletei miatt is - egyik legismertebb alakjának számító magasugrónő Achilles-ín szakadása miatt volt kénytelen kihagyni a 2011-es tegui vb-t., majd tavaly a londoni olimpián - amelyre újabb sérülése miatt nem tudott teljes értékűen felkészülni- meglepetésre nem tudott túljutni a szám selejtezőjén és végül csak 14. lett.