Női labdarúgó Eb

Beindult a címvédő német válogatott is

  • VNA

A svédek után a női labdarúgó Európa-bajnokság másik favoritjának tartott németek is fölényesen győztek a torna második fordulójában.

Vasárnap este a Svédországban zajló női labdarúgó Európa-bajnokságon a B-csoportban is megrendezték a csoportkör második fordulóját, amelyben a korábbi kétszeres bajnok norvég csapat a 32 éves Solveig Gulbrandsen 54. percben szerzett góljával győzött a nyitányon a németek ellen bravúros döntetlent elérő, most viszont gyengén játszó Hollandia ellen.

A csoport esti találkozóján a legutóbbi öt Eb-kiírást megnyerő (!) németek taroltak, Silvia Neid együttese ugyanis Izland ellen győzött magabiztosan. A mérkőzés első félidejében Marozsán Jennifer nagyszerű passzát Lotzen egy szép visszahúzós csel után váltotta gólra a 24. percben. A második félidőben Mbabi kétszer is betalált, így a németek végül 3-0-ra győzték és jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vezetik is a csoportot. A záró fordulóban a németek majd a velük azonos ponttal álló norvégokkal találkoznak, ez a mérkőzés a csoport első helyéről hivatott dönteni.