WTCC

Nincs miért bánkódnunk idén - Michelisz Norbert

megosztom

A Túraautó-világbajnokság legutóbbi, portugáliai nagydíjának első futamán Michelisz Norbert balesetet szenvedett, miután egy versenyszituációt követően a falnak ütközött.

Michelisz szerint idén még a futamgyőzelem is összejöhet

Michelisz sértetlenül szállt ki a Hondából, de az autó annyira összetört, hogy a két futam közti időben képtelenség volt megjavítani, így a második futamon el se tudott indulni.

"Nagyon sajnáltam az egész esetet, hiszen amellett, hogy plusz munkát adtam a fiúknak, úgy érzem értékes és sok pontot hagytunk Portugáliában - mondta Michelisz a molcsapat.hu-nak. - Ezeknek a pontoknak az év végén lesz nagy jelentősége, hiszen ezek nagyon hiányozhatnak majd összesített pontszámításnál.”

A Zengő Motorsport pilótája a futam végéig nem tudott visszamenni a csapatához, így mire fél óra múlva visszajutott, már kidühöngte magát, túl volt a nehezén. Amellett, hogy összetört az autója és fel kellett adnia a versenyt, nagyon rossz érzés volt a pálya mellől figyelni a többieket amint köröznek és harcolnak a jobb pozíciókért.

Ugyanakkor az idei évet elnézve, nincs miért bánkódnunk kellene. Egy remek sorozatból érkeztünk Portugáliába, és elég erősnek érzem magunkat, hogy ezt a jó sorozatot folytassuk és ismét a dobogós helyekért küzdjünk, és akár egy futamgyőzelemmel is megspékeljük a hátralévő futamokon” – mondta Michelisz.

megosztom