Szuperkupa

A közelmúlt mérlege a Loki sikerét ígéri

2013-ban már találkozott egymással kupamérkőzésen a szombat esti, a Puskás Stadionban rendezendő Szuperkupa-döntő két résztvevője, a Győri ETO és a DVSC-Teva.

A két együttes legutóbbi öt párharcából a Győri ETO egyet, a DVSC-Teva négyet nyert meg. A bajnoki találkozók mellett egy kupamérkőzést játszottak egymással a felek, a mostanihoz hasonlóan Budapesten, azt a Loki nyerte meg május 22-én 2-1-re. Ám az akkori nyerőember, a mindkét debreceni gólt szerző Adamo Coulibaly már távozott a klubtól - írta az MLSZ honlapja.

Mindkét együttes nemzetközi kupamérkőzésen szerepel a jövő héten, de a Szuperkupa, az idény első tétmérkőzése a Győr és a DVSC számára is lényegesen több mint felkészülési állomás. A dunántúli gárda még sohasem játszott e serlegért, a DVSC ellenben a finálék legrutinosabb résztvevője, a legutóbbi nyolc kiírásban csak egyszer nem volt érdekelt. Pintér Attila együttesében a Bp. Honvédtól megszerzett Leandro Martínez, az MTK-tól érkezett Rafa Wolfe, sőt az előző idényben osztrák klubban, az Admira Wackerben futballozott, kameruni Mevoungou is pályára lépett már a csütörtöki, a román Pandurii ellen 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen. A zöld-fehérek egyébként még veretlenek a felkészülés folyamán, ami, noha nem játszottak igazán erős ellenféllel, s ilyenkor még nem elsősorban az eredményen van a hangsúly, dicséretes teljesítmény.

A DVSC-Teva a nyáron elengedte az angol Middlesbrough együtteséhez Varga Józsefet (mint emlékezetes, a válogatott játékos a tavaszt a német Bundesliga 1-ben, a Greuther Fürth együttesében töltötte), s távozott Adamo Coulibaly is. Franciaországba igazolt a középpályán nagyon hasznos Luis Ramos. Ugyanakkor a Loki erősített, Zsidai László az MTK-ban, Lázár Pál a Pécsi MFC-ben, Horváth Zoltán az Egri FC-ben, a szerb Dusan Brkovics a Hapoel Haifában, az elefántcsontparti Joel Damahou a Maccabi Haifában, az észt Igor Morozov a varsói Poloniában, a román Cristian Bud pedig az FC Bihorban játszott az előző idényben. A Loki elsősorban a csapatépítésre használta az eddigi előkészületi mérkőzéseket, ezzel magyarázható, hogy már két vereséget szenvedett. Ám a Szuperkupa-döntő más: ez már igazi tétmeccs lesz!

[1461295] 2013-07-13 20:30:00 Győr - Debrecenx;