NBA

Orosz klasszissal mentesítik a teher alól Paul Pierce-t

Újabb nagy horderejű igazolást jelentett be a Brooklyn Nets, amely ezúttal az orosz klasszisra, Andrej Kirilenkóra csapott le.

Kirilenko bajnoki címre tör a Netsnél - Fotó: sportsnet.ca

A holtszezonban óriási átalakuláson áteső Brooklyn Nets csütörtökön újabb nagy igazolást jelentett be, hiszen kiderült, hogy Andrej Kirilenko a Barclays Centerben pattogtat tovább.

Az orosz klasszis a Minnesotánál játékos-opcióval rendelkezett, de nem kért a 10.2 millió dollárból, ehelyett egy 3.18 millióról induló kétéves kontraktust kötött a Netsszel.

Kirilenko szerződtetése nagy húzás volt a Brooklyn vezetősége részéről, mivel az orosz hihetetlenül sokat dolgozik a pályán, a liga legalulértékeltebb játékosai közé tartozik. A csatár az előző idényt Minnesotában töltötte, ahol 64 mérkőzésen 12.4 pontot, 5.7 lepattanót és 2.8 gólpasszt átlagolt, a korábban megszerzett Paul Pierce tehermentesítését tehát kiválóan megoldotta a Nets.

Ha pedig már szóba került a Minnesota Timberwolves, azt is érdemes megjegyezni, hogy a csapat Ronny Turiaffal erősített a centerposzton, aki két év alatt 3.2 millió dollárt kereshet.