Vízilabda

Nagyon lassú kezdés után hattal verték a mieink a németeket a Margitszigeten

  • MTI

Németország legyőzésével kezdte a Margitszigeten rendezett vízilabda Vodafone Kupát a magyar férfiválogatott.

A Benedek Tibor vezette, s a bő egy hét múlva kezdődő világbajnokságra készülő nemzeti együttes felettébb gyengén kezdte az összecsapást, igaz, az ellenfél sem remekelt, így meglehetősen szokatlan módon 0-0-s első negyedet produkáltak a felek.

Szívós Mártonék nehéz kezdés után fölényesen nyertek - Fotó: MTI, Illyés Tibor

A második nyolc perc sem hozott érdemi változást, kölcsönös rontások, kihagyott helyzetek jellemezték mindkét gárda játékát. Aztán a németek megszerezték a vezetést, s már jó negyedóra lepergett a játékidőből, amikor végre magyar gólnak örülhetett a közönség: emberelőnyből Vámos Márton egyenlített (1-1).

A nagyszünet után némiképpen változott a mérkőzés képe. A rivális nem lett gólerősebb, de a hazaiak teljesítménye hatékonyabbá vált: előbb az ötkarikás aranyérmes Varga Dénes értékesített egy büntetőt, majd Vámos távoli balkezes bombája csapódott be a bal felső sarokba (3-1).

A befejező nyolc percben viszonylag hamar 6-1-re módosult az állás: előbb a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert balkezes lövése ért célt, utána a fiatal center, Bedő Krisztián vette be a németek kapuját, majd Varga Dénes villant. A kezdeti találatínséget gólbőség váltotta fel, s a hajrában tovább nőtt a különbség: alkalmi centerként Decker Ádám volt eredményes (7-1). Az olimpiai aranyérmes Hosnyánszky Norbert pattintását követően remek megúszás végén Bátori Bence talált be, a 9-3-as végeredményt az utolsó pillanatokban a vendégek állították be.

Vízilabda Vodafone Kupa
1. forduló
Magyarország-Németország 9-3 (0-0, 1-1, 2-0, 6-2)
a magyar góldobók: Vámos, Varga Dénes 2-2, Madaras, Bedő, Decker Á., Hosnyánszky, Bátori 1-1
 
A pénteki másik mérkőzésen: Montenegró-Görögország 11-4
 
A szombati program:
Görögország-Németország 17.00
Magyarország-Montenegró 19.00