Női labdarúgó Eb

Pontot veszített a nyitányon a két büntetőt hibázó házigazda

  • VNA

A házigazda svédek nem bírtak Dániával, az olasz-finn nyitómeccs pedig gólt sem hozott a női labdarúgó Európa-bajnokság első napján.

Szerdán este Svédországban kezdetét vette az idei női labdarúgó Európa-bajnokság. Az A-csoport nyitómérkőzése nem hozott túl sok izgalmat, amelyen 3000 néző előtt Halmstadban Olaszország és Finnország sem volt képes gólt szerezni. A találkozót az olaszok uralták és az első félidőben Melanie Gabbiadini, a második félidőben a 79. percben pedig Alessia Tuttino révén volt komoly lehetőségük, előbbi azonban mellé lőtte a labdát, utóbbi esetben pedig a finn kapus hárított bravúrral. Érdekesség, hogy az olasz csapat védelme továbbra is rendkívül stabil, mert az Eb-selejtező sorozat tíz meccse alatt egyetlen gólt sem kapott, a 35-0-d gólkülönbség pedig egészen imponáló. A catenaccio női változatának feltörésével a dánok próbálkozhatnak majd szombaton.

A csoport esti találkozóján a házigazda svédek ellen Göteborgban 16.000 néző előtt Dánia a 26. percben szerzett Mariann Gajhede Knudsen góllal vezetett ugyan, ám végül Nilla Fischer a 36. percben egyenlített, az 1-1-es döntetlen pedig azt jelenti, hogy a csoport valamennyi együttese veretlen, de egyben nyeretlen is az első forduló után. A találkozó érdekessége, hogy a dán kapus Pedersen a 67. és a 85. percben is hárított egy-egy svéd büntetőt, így mentett pontot csapata számára. A címvédő német válogatott csütörtökön mutatkozik be az Európa-bajnokságon, Silvia Neid együttese Växjöben Hollandiával találkozik.