Bundesliga

Nem eldöntött tény, hogy távozom a Schalkéból - Draxler

  • Szabó András

Európa egyik legkeresettebb játékosa lett az elmúlt idényben Julian Draxler. A Schalkéban felnövő irányító klasszisteljesítményt nyújtott tavasszal, tíz gólja pedig több nagycsapat számára is elég jó ajánlólevélnek bizonyult. Draxler azonban úgy gondolja, korai lenne még váltani.

Azt olvastam, hogy 2014-ben biztos távozom, de ez egy marhaság. Egyáltalán nem eldöntött tény még, hogy egy év múlva távozom a Schalkéból” - kezdte Draxler a Bildnek. „Most teljes erővel a következő szezonra koncentrálok, és 2014 még messze van. Ha jövőre is olyan anyagilag kecsegtető ajánlatokat kapok, mint idén, akkor elgondolkodom rajta, mi a legjobb nekem.

A 19 éves korára a német válogatottba kerülő Draxler állítólag a Chelsea, a Manchester City és a Real Madrid ajánlatát is elutasította idén nyáron, akik öt évre 12 millió eurót kínáltak neki. A Schalke játékosa azonban óvatos duhaj: „Nehéz dolog ennyi pénzre gondolni. Nagy lehetőséget utasítottam el, hogy gazdag legyek. Ugyanakkor a Schalkénál sem kenyéren és vízen kell élnem…” - mutatott rá arra Draxler, hogy Gelsenkirchenben sem a fizetésére panaszkodnia.

A játék fontosabb nekem, mint az, hogy mennyi a fizetésem. Ráadásul nem lett volna jó egy évvel a világbajnokság előtt váltani. Annak ellenére, hogy nem kételkedem a képességeimben, semmi nem garantálta volna, hogy máshol is kezdőjátékos lettem volna.