NHL

Mégis Bostonba igazolt Iginla

  • Szabó András
megosztom

Bár áprilisban a Bruins helyett a Pittsburgh Penguins mellett döntött, végül mégis Bostonban kötött ki Jarome Iginla. A Calgary Flames legendája 36. születésnapján megegyezett a massachusettsi klubbal: a következő évet a Bocsok együttesében tölti.

Ha nem győzhetsz, csatlakozz - gondolhatta Iginla (fehérben)

A veterán csatár egy éves ajánlatot fogadott el a legutóbbi csapatát, a Pittsburgh Penguinst a Keleti főcsoport döntőjében 4-0-ra kisöprő Bruinstól. Ennek értelmében 1,8 millió dollárt garantáltan megkapna, 4,2-t viszont különféle teljesítménybónuszokként kereshet meg.

A már most Hírességek Csarnokába illő pályafutással rendelkező csatár eddig 1232 alapszakasz-mérkőzésen 530 gólt, 576 asszisztot és 1106 pontot ért el 1996 óta tartó karrierje során; s hogy a kor nem érte utol még most sem, arra bizonyíték az is, hogy az idei rájátszásban 15 meccsen 4+8-al majdnem pont/meccses teljesítményt produkált.

Most már csak a Stanley Kupa hiányzik a jobbszélső vitrinjéből, miután már pont- és gólkirály is volt már; a Bruinsnak pedig épp ilyen vezéregyéniségre volt szüksége, főleg azok után, hogy Rich Peverleyt és Tyler Seguint is Dallasba küldte a Starsból cserébe érkező svéd Loui Erikssonért.

megosztom