NHL

Visszatért a korábbi sikereinek helyszínére az amerikai védő

  • MD

Joe Corvo 900 ezer dollárért egy évre aláírt az Ottawa Senatorshoz.

Az Ottawa Senators egy veterán védő segítségét kereste a szabadügynök-piacon, és Bryan Murray általános igazgató végül egy korábbi játékosának, Joe Corvónak szavazott bizalmat. A tárgyalás a hírek szerint gyorsan lezajlott, egy telefonhívás után már meg is állapodtak a felek, hogy jövőre 900 ezer dollárért Corvo a kanadaiakat erősíti majd.

Joe Corvo igazolása leveszi a terhet a Senators fiatal bekkjeiről - Fotó: Getty Images

Corvo 2006 és 2008 között már játszott az Ottawában, 126 mérkőzésen 14 gólt és 50 asszisztot jegyzett. 2007-ben, amikor a Senators egészen a nagydöntőig menetelt, 20 mérkőzésen kilenc pontig jutott, valamint ő szerezte dupla hosszabbításban a mindent eldöntő találatot a Buffalo Sabres ellen a keleti főcsoportdöntőben, amivel bejutott a nagydöntőbe a csapat.

Az amerikai hátvéd az elmúlt szezont a Carolina együttesében húzta le, 11 asszisztot és hat gólt termelt 40 mérkőzésen. Corvo a hírek szerint egy szintén korábbi Senators-védővel, Wade Reddennel, valamint Douglay Murray-vel, Ryan Whitney-vel és Ian White-tal versengett az Ottawa kegyeiért. Az előző szolgálati idejével ellentétben ezúttal a hetedik védő és a mentor szerep hárulhat majd rá.

Corvo 683 NHL-es mérkőzésen 89 góllal és kereken 300 ponttal büszkélkedhet védőként.