NBA

Egy év kitérő után ismét a Bakoknál pattogtat Carlos Delfino

  • MD

Carlos Delfino szíve visszahúzta őt Milwaukee-ba, miután a Houston Rockets kiengedte őt a szabadügynök-piacra. Delfino két évre szegődött a Buckshoz 6.5 millió dollárért, illetve egy opcionális harmadik év is benne van a kontraktusban, mellyel összesen 9.75 milliót vághat majd zsebre az argentin játékos.

A védőjátékáról elhíresült Carlos Delfino hazatalált, miután houstoni kitérője a vártnál rövidebbre sikeredett. Delfino kétéves, 6.5 millió dolláros szerződést kötött a Milwaukee Bucksszal, ahol 2009 és 2012 között játszott. A kontraktusnak van egy feltételes harmadik éve is, mellyel összesen 9.75 millió dollárral gazdagodhat majd az argentin játékos.

Delfino a Bucks-éra alatt 159 meccsen volt kezdő, de Houstonban már csak öt alkalommal. Mivel a Rockets ráhajtott Dwight Howardra - akit sikerült is megszerezniük - ezért kiengedték Delfinót a szabadügynök-piacra.

Carlos Delfino egy év után ismét a Milwaukee-ban játszhat - Fotó: USA Today Sports

Delfino utolsó Bucksos évében 54 meccsen 9 pontot átlagolt, míg tavaly 10.6-ot, valamint 37.5%-osan értékesítette a tripláit a Houston színeiben. A playoff első körében Kevin Durant őrzése jutott neki, de az ötödik meccsen lesérült, és a hatodikon már továbbjutott az Oklahoma City.

Az argentin válogatottal 2004-ben aranyat nyert az athéni olimpián, míg 2008-ban bronzéremmel gazdagodott. Delfino az idei holtszezon harmadik erősítése a Bucksnál, akik korábban megszerezték O.J. Mayót, illetve Zaza Pachuliát.