PSG

Cavani és Ibrahimovic kiegészítené egymást - Blanc

Terjedelmes interjút közöl hétfői számában Franciaország vezető sportnapilapja, a L'Équipe a bajnok Paris Saint-Germain nemrégiben kinevezett vezetőedzőjével, Laurent Blanc-nal. A 47 esztendős szakembert elsősorban a lehetséges nyári erősítésekről faggatták.

"Boldog lennék, ha Edinson Cavani csatlakozna hozzánk" - mondta a világ és Európa-bajnok egykori védő. "Az érkezése egyrészről sportszakmai sikerként érne fel, másrészt pedig figyelmeztető jel volna lehetséges ellenfeleink számára a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt. Azt hiszem, az uruguayi képes Zlatan Ibrahimovic mellett játszani, a két kiváló támadó kiegészítené egymást."

Laurent Blanc örömmel látná Cavanit Ibrahimovic mellett - Fotó: PSG.fr

Blanc úgy véli, a védelem bal oldalát meg kell erősíteni, erről a pozícióról ugyanis két játékos, Sylvain Armand (Rennes) és Siaka Tiéné (Montpellier) is távozott Párizsból. A 2012-es Európa-bajnokságon a francia nemzeti csapatot irányító tréner szerint a Lille tehetsége, Lucas Digne megoldást jelenthet a problémára, a 19 esztendős bekk különösen a jövőre nézve lehet optimális helyettese, utódja Sherrer Maxwellnek.

"Ő egy csodálatos játékos, de az érkezése attól függ, hogy a posztján kik állnak rendelkezésünkre a jelenlegi keretből" - ezt már Yohan Cabaye-jal kapcsolatban említette Blanc, a Newcastle United válogatott középpályása ugyanis felkeltette a PSG érdeklődését.

A napokban egyre erősödtek azok a hangok, melyek Thiago Silva esetleges távozásáról szóltak, Blanc azonban úgy gondolja, a brazil hátvéd a következő szezont is Párizsban tölti, sőt, jó esélye van arra, hogy ismét ő viselje a csapatkapitányi karszalagot a piros-kékeknél.

A Paris Saint-Germain jelenleg a festői szépségű Stregersbachban tartózkodik, az ausztriai edzőtábor keretében kedden a Szabics Imrét is foglalkoztató Sturm Graz, pénteken a Rapid Wien lesz a párizsiak ellenfele felkészülési mérkőzésen.