Kamion Eb

Kiss Norbert ismét a dobogón Ausztriában

  • MTI

A harmadik helyen ért célba Kiss Norbert, az Oxxo Energy Truckrace Team pilótája a kamion Európa-bajnokság ausztriai versenyhétvégéjének vasárnapi első futamán.

A szombathelyi versenyző - aki szombaton az első futamban szintén harmadik, a másodikban pedig második volt - a délelőtti időmérőn a második rajtkockát szerezte meg, ám az első kanyarban egyik nagy riválisa, a közvetlenül mögötte startoló Antonio Albacete meg tudta előzni. Kiss ezután rátapadt spanyol ellenfelére, s vele együtt hamar utolérte az élen köröző német Markus Oestreichot. A hármas vonat a célig ebben a sorrendben követte egymást, előzni egyik pilótának sem sikerült, így a 20 körös viadalt Oestreich nyerte csapattársa, Albacete, valamint Kiss előtt.

A magyar csapat másik pilótája, a 17 esztendős Major Benedek a kilencedik pozícióból rajtolva tizedikként ért célba, ezzel egy Eb-pontot szerzett. A kamion Eb ausztriai hétvégéjéből - amely a magyar istálló "hazai" versenye - még a vasárnapi második futam van hátra a korábbi Forma-1-es pályán, a spielbergi A1 Ringen.

A kontinensbajnokság a kategória legmagasabban jegyzett sorozata, a kamionosoknak ugyanis nem rendez világbajnokságot a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).