NBA

Fontos láncszemeket veszített el a Warriors

  • Barcsai Róbert

Nem örülhettek túl sokáig a Warriors drukkerek Andre Iguodala érkezésének, hiszen szombaton bejelentették, hogy mind Jarrett Jack, mind Carl Landry is elhagyja Oakland városát.

Carl Landry és Jarrett Jack is elhagyta a Warriorst - Fotó: USA Today Sports

Alig száradt meg a tinta Andre Iguodala szerződésén, máris rossz híreket kaptak a Warriors drukkerei. Szombaton ugyanis kiderült, hogy az előző szezon menetelésében kulcsszerepet játszó cserék, azaz Jarrett Jack és Carl Landry is elhagyja a Golden State-et.

A veterán irányító ezentúl a Cleveland Cavaliers gárdáját erősíti majd, ahol négy év alatt 25 millió dollár üti majd a markát, míg Landry a Sacramento Kingsben folytatja pályafutását. Utóbbi szerződéséről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy négy évre szól majd, a játékos fizetése pedig valahol 26 és 27 millió dollár között helyezkedik majd el.

Hogy milyen fontos láncszem volt a két játékos a Warriors gépezetében, jól mutatja az is, hogy Jack 12.9 pontot és 5.5 gólpasszt, míg Landry 10.8 pontot és 6 lepattanót átlagolt meccsenként a kispadról beállva.

Landry esetében érdekesség, hogy karrierje eddigi legeredményesebb idényében éppen következő kenyéradójánál, a Sacramentónál (is) játszott, akkor a Rockets és a Kings közötti csere után 18 pontot és 6.5 lepattanót szállított meccsenként.