NBA

Újabb fontos láncszemét veszítette el a Jazz

  • Barcsai Róbert

Alig száradt meg a tinta Al Jefferson Charlotte-os szerződésén, a Utah Jazz azonban újabb meghatározó játékosát veszítette el, Paul Millsap ugyanis az Atlanta Hawksnál folytatja pályafutását.

Al Jefferson után Paul Millsap is elhagyta a Jazzt

Amint az várható volt, a Utah Jazz újjáépítési folyamatának az is része, hogy Al Jefferson után Paul Millsaptől is megváljon a vezetőség.

Ez végül pénteken következett be, amikor a remek erőcsatár bejelentette, hogy az Atlanta Hawksban folytatja pályafutását. Millsap mindössze kétéves szerződést kötött, amelynek értelmében összesen 19 millió dollár üti majd a markát.

A Jazz tehát mind Jeffersontól, mind Millsaptől megszabadult, amely egyébként teljesen logikus lépés, mivel olyan fiatalok várják a bizonyítási lehetőséget, mint Enes Kanter vagy éppen Derrick Favors.

Millsap az előző idény során 14.6 pontot és 7.1 lepattanót átlagolt. Amennyiben Josh Smith-t meg tudja tartani a Hawks, akkor a liga egyik legjobb magas-állományával bírhat a csapat, mivel a már említett két játékos mellett Al Horforddal is számolni kell.

Szintén a Hawkshoz kapcsolódó hír, hogy a vezetőség két évre szerződtette DeMarre Carrollt is, aki ötmillió dollárt keres majd.