Atlétika

Csúcsformában a vb előtt a grenadai olimpiai bajnok - videó

  • VNA

Parádés időt ért el 400 méteren a grenadaiak olimpiai bajnok atlétája, Kirani James, aki 44 másodpercen belül futott a párizsi Gyémánt Liga versenyen.

A párizsi atlétikai Gyémánt Liga versenyen nagyszerű futást mutatott be szombaton este a 400 méteres síkfutás londoni olimpiai bajnoka, Kirani James. A mindössze 20 esztendős grenadai atléta ugyanis az egykörös távon 43,96-tal, a világ idei legjobb eredményével győzött. Ezzel nem mellesleg pályafutása során másodszor tudott a mágikus 44 másodpercen belül futni és két századra az olimpián futott egyéni rekordját is megközelítette. James a Stade de France-ban rendezett versenyen a korábbi világbajnok amerikai LaShawn Merritt előtt (44,09) győzött.

Szintén a világ idei legjobb eredményét érte el 5000 méteren az etióp Tirunesh Dibaba, a háromszoros olimpiai bajnok atlétanő ugyanis 14:23,68-os idővel nyert, így három másodpercet javított az általa tartott idei legjobb futás idején is. Dibaba nem mellesleg a táv valaha volt hetedik legjobb idejét érte el Párizsban, ennél jobb időt csak ő maga és a kenyai Vivian Cheruiyot futott eddig 5000 méteren.