NBA

Andre Iguodala harcosnak állt

  • Barcsai Róbert

Az NBA idei szabadügynök-piacának egyik legkeresettebb játékosa Andre Iguodala volt, akire végül a Golden State Warriors csapott le, vagyis a remek játékos Oaklandbe teszi át székhelyét.

Iguodala a Warriorsban folytatja pályafutását

Andre Iguodala harcosnak áll, azaz a Golden State Warriorshoz szerződik. A két fél megállapodása értelmében a játékos négy éven keresztül összesen 48 millió dollárt keres majd.

Az ügynek persze komoly előzményei is vannak, ugyanis néhány órával az Iguodalával történő megegyezés előtt a Warriors vezetősége egy ügyes húzással kreált helyet a fizetési sapka alatt. A Utah Jazz ugyanis benyelte Andris Biedrins, Richard Jefferson, illetve Brandon Rush szerződését. Ennek ára az volt, hogy a három említett játékos mellett több draftcetlit is Salt Lake Citybe küldjön a Golden State, akik a csere értelmében Kevin Murphy játékjogával "gazdagodtak".

Az előző szezont a Denver Nuggetsben töltő Andre Iguodala korábbi csapatától 52 millió dolláros szerződésajánlatot kapott, ám az öt évre szólt.

Iguodala az előző alapszakaszban 80 meccsen kezdett, 34.7 perces átlagos játékideje mellett 13 pontot, 6.1 lepattanót és 5.5 gólpasszt jegyzett meccsenként.