EBEL

Teljesítette a feltételeket, hétfőn csatlakozhat az osztrák ligához a Bolzano

  • MTI

Az olasz HC Bolzano teljesítette a Fehérvárt is felvonultató osztrák jégkorongliga (EBEL) feltételeit. Hétfőn dől el hivatalosan, hogy a dél-tiroliak 12. csapatként csatlakozhatnak-e a mezőnyhöz.

A bajnokságban jelenleg 11 klub érdekelt, mivel a horvát Medvescak Zagreb átlépett a nyílt orosz profiligába (KHL). Az osztrák liga ugyanakkor a múlt hónapban kizárta, hogy a Dab.Docler - budapesti székhellyel - csatlakozzon a mezőnyhöz.

Amint id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató az MTI-nek pénteken elmondta: ők támogatják a Bolzano felvételét, amely akkor válik hivatalossá, ha a 11 résztvevő közül legalább nyolc beleegyezik ebbe.

Az EBEL következő idénye szeptember 8-án rajtol. Amennyiben a Bozano felvételt nyer, akkor öt ország 12 csapata (Ausztria: Klagenfurt, Vienna Capitals, Black Wings Linz, Red Bull Salzburg, Villach, Graz 99ers, Dornbirn és Innsbruck - Szlovénia: Olimpija Ljubljana - Magyarország: Sapa Fehérvár AV19 - Csehország: Znojmo - Olaszország: HC Bolzano) küzd majd egymással.

Az előző idény hajrájában a Bolzanót erősítette a magyar válogatott Ladányi Balázs, akinek jelenleg nincs érvényes szerződése.