Tour de France

Kiakadt bátyja menesztésén a három évvel ezelőtti győztes

Andy Schleck rossz néven vette, hogy csapata, a Radio Shack-Leopard nem hosszabbít szerződést bátyjával, a tavaly dopping-ügybe keveredő Fränk-kel.

A Radio Shack-Leopard kerékpáros csapat pénteki bejelentése értelmében nem hosszabbított szerződést a doppingvétsége miatti eltiltását töltő Fränk Schleck-kel. A 33 esztendős versenyző a tavalyi Tour de France-on a 13. szakasz után akadt fenn az ellenőrzésen, miután a xipamid nevű tiltott szert találtak a szervezetében. Bár az idősebbik Schleck testvér július közepén visszakapja majd a versenyzési jogát, a jövőre már Trek Team néven futó csapat mégsem számít rá. "Nagyon meg vagyok lepve, főleg azért, mert mindig becsületesen végeztem a munkámat" - nyilatkozta a luxemburgi televíziónak a 2011-es francia körverseny bronzérmese.

Ennél is élesebb kritikát fogalmazott meg Fränk öccse, a pillanatnyilag a 100. kiírását ünneplő Tour de France-n szereplő Andy: "Nem értem a döntést, nagyon dühös és csalódott vagyok. Lehet, hogy mindezt majd ellenem is felhasználják és előbb-utóbb engem is elküldenek" - nyilatkozta még a pénteki hetedik etap előtt a 28 éves versenyző, aki hozzátette, hogy szerinte nem bátyja dopping-ügye van a döntés hátterében. "Értelmetlen lenne őt most kirúgni, amikor a csapat tizenegy hónapja maximálisan támogatta" - tett hozzá az Alberto Contador kizárása után 2010-es Tourt utólag megnyerő Andy.

Érdekesség, hogy a "nagytakarítást tartó" Trek csapat Jens Voigt, Andreas Klöden és Danilo Hondo lejáró szerződését sem tervezi meghosszabbítani.