Európa Liga

Bosszantó korai gól után szűkösen nyert a Videoton

Megkezdte a Videoton a szereplését az Európa Liga selejtezőjében. Nagyon rosszul, hiszen már a montenegrói Mladost Podgorica elleni találkozó legelején hátrányba került. Sikerült fordítani és győzni, de a kapott gól még okozhat gondokat idegenben.

Rögtön kellemetlen meglepetéssel indult a meccs: a második percben betört Markovics a Videoton tizenhatosán belülre, a kényszerjobbhátvéd Oliveira pedig csak szabálytalanul tudta megállítani, így tizenegyest rúghattak a vendégek. A sértett magabiztosan belsőzött a bal alsóba. (0-1)

Vinícius érdekes gólja is segítette a Videotont - Fotó: MTI, Beliczay László

Az előny természetesen nagyon jól jött a Mladostnak, valószínűleg mindenképp a védekezésre koncentráltak volna, így pedig volt is mit védeniük a mérkőzés elejétől. Ennek ellenére a hazaiak, főleg Gyurcsó többször is eljutottak a kapujuk elé, a védők azonban mindig odaértek az utolsó pillanatban. Így hosszan kellett küzdenie a magyar csapatnak a szervezett védelemmel, végül pedig egy szerencsés oldalsó szabadrúgásból sikerült az egyenlítés. Többeken megpattanva jutott el a labda Viníciusig, akinek a kezén "szelídült meg", majd a hátvéd bevágta a hálóba. A játékvezető nem látott szabálytalanságot, így megadta a gólját. (1-1)

Még a szünet előtt sikerült átvenni a vezetést is, miután a remeklő Kovács szabadrúgást harcolt ki a tizenhatos előterében, azt pedig Gyurcsó nagyszerű mozdulattal tekerte a bal felsőbe. (2-1)

Jó folytatásban és gólokban bízhattunk a fordulás után, de ez elmaradt. Jócskán visszaesett a Vidi játéka, a 60. perc környékén már nagyon fáradtnak tűntek a játékosok. Statikusak voltak, így nem tudták megbontani a vendégek védekezését. Egy-egy hosszú labdával próbálkoztak, amikben volt lehetőség, de a hátvédek és Vujadinovics kapus összességében könnyen megbirkóztak velük.

Így nem igen volt esély az előny növelésére, szerencsére a Mladost is csak néhány gyengére sikerült támadást vezetett, azaz a győzelem sem forgott veszélyben. A Videoton 2-1-re győzött, így előnyből várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót. Reméljük, a kapott gól sok bajt nem okoz majd.

Európa Liga
selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés
Videoton-Mladost Podgorica (montenegrói) 2-1 (2-1)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, vezeti: Andreas Ekberg (svéd)
gólszerzők: Vinícius (35.), Gyurcsó (41.), illetve Markovics (3. - büntetőből)
 
Videoton: Tujvel - Oliveira, Szekeres, Vinícius, Mamadu - Tóth (Enete, 66.), Gomes - Álvarez (Paraiba, 54.), Kovács, Gyurcsó (Kleinheisler, 80.) - Nikolics
Cserejátékosok: Pajovics, Lupeta, Kleinheisler, Enete, Paraiba, Szolnoki, Stopira
 
Mladost Podgorica: Vujadinovics - Zsivkovics, Sofranac, Mitrovics, Tomics, Szavicsevics (Pavicsevics, 84.), Szeratlics, Szankovics, Isihara, Kaljevics (Kalezics, 90+1.), Markovics (Knezevics, 87.)
cserejátékosok: Knezevics, Pavicsevics, Marcselja, Rolovics, Kascselan, Csetkovics, Kalezics
Élő közvetítés: Videoton-Mladost Podgoricax