Győr

Strestík pályára léphet a BL-ben

A Győr cseh légiósának, Marek Strestíknek eltiltása csak az MLSZ versenyrendszerére vonatkozik, a játékos nemzetközi felkészülési találkozókon és a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken szerepelhet.

A Győri ETO a Magyar Labdarúgó Szövetségtől kért és kapott hivatalos állásfoglalást arról, hogy melyek azok a mérkőzések, ahol nem szerepelhet Marek Strestík. Ebből kiderült, hogy az október 15-ig szóló eltiltás csak az MLSZ versenyrendszerére vonatkozik - a Ferencváros elleni májusi bajnoki mérkőzésen kiállított csatár így sem a Szuperkupa-döntőben, sem a Magyar Kupa, sem pedig az OTP Bank Liga mérkőzésein nem szerepelhet - nemzetközi felkészülési találkozókon és a Bajnokok Ligája összecsapásokon viszont igen. Strestík szerdán közel két hónapos kihagyás után ma újra pályára lépett, és valamivel kevesebb, mint egy félidőt játszott a Slovacko elleni felkészülési mérkőzésen - okvasható az eto.hu-n.

A 26 éves cseh középpályás a Győr-Ferencváros bajnoki mérkőzés 80. percében hátulról csúnyán beleszállt Leonardóba. Strestíket az eset után öt hónapra eltiltotta az MLSZ.