Tour de France

Ilyen is van, elégedett egy kerékpáros szponzor

  • VNA

Az idei évben az Omega Pharma-QuickStep csapata szerezte a legtöbb győzelmet a profi kerékpáros versenyeken, nem is csoda, ha a névadó szponzor elégedett.

Az idei Tour de France felvezetéseként a csapatok bemutatása mellett szinte csak a kerékpársportot uraló dopping-ügyek visszahangoztak a médiában. Éppen ezért volt üdítő a verseny szombati kezdése, mert azóta már inkább a szakaszok történései vették át a főszerepet. A szerdai marseille-i befutó során a brit Mark Cavendish győzött az ötödik szakaszon, így az Omega Pharma-QuickStep csapat is megnyugodhat, hiszen ezt az Tourt sem zárják szakaszgyőzelem nélkül.

A friss sikeren nekibuzdulva pedig lehet, hogy a csapat egyik névadójának számító szponzor, a padlóburkolatot forgalmazó belga cég, a QuickStep meghosszabbítja támogatói szerződését a csapattal. "Biztos vagyok benne, hogy folytatni fogjuk az együttműködést. Meg kell persze várnunk, hogy a másik névadó, az Omega Pharma miként viszonyul a kérdéshez és mit akar a csapat vezetője, Patrick Lefevre, de részünkről van szándék a hosszabbításra. A szerződés még 2014-ben érvényes, de az még kérdés, hogy mikor fogunk tudni tárgyalni a hosszabbításról" - nyilatkozta a De Telegraaf című újságnak a csapatot 2003 óta támogató QuickStep elnöke, Frans de Cock.

A 2013-as naptári évben a profi kerékpáros csapatok közül az Omega Pharma-QuickStep a legeredményesebb, amely összesen 35 győzelmet szerzett. Ezek közül - a szerdai Tour sikerrel együtt - már 13-at köszönhetnek a brit sprinternek, Mark Cavendishnek, rajta kívül pedig a németek világbajnoka, Tony Martin is hozott további kilenc győzelmet.